Η αστοχία του να χαρίσεις χριστουγεννιάτικο δένδρο σε άστεγο

Του Στρατή Μαζίδη

Η κίνηση της ομάδας "Κιβωτός Αστέγων" να δωρίσει στολισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα σε άστεγους, μολονότι εξηγήθηκε από την κίνηση, εντούτοις συγκέντρωσε δυσμενέστατα και υβριστικά σχόλια.

Είναι γεγονός πως μια εικόνα όπως η παραπάνω, χαρακτηρίζεται ως παράδοξη.

Θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ειρωνεία στα δικά μου μάτια.

Με το ίδιο σκεπτικό να χαρίσουμε στους τυφλούς από ένα ζωγραφικό πίνακα, στους κουφούς μια μουσική συλλογή, στους κουλούς μία μοτοσυκλέτα κ.ο.κ.

 Σε κάθε περίπτωση όμως οι ίδιοι οι άστεγοι ξέρουν καλύτερα.

Το να υβρίζουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πραγματοποιούν σειρά δράσεων προς όφελος συνανθρώπων, συνιστά και αυτό αστοχία, όπως ακριβώς το χριστουγεννιάτικο δένδρο που κοσμεί το ανύπαρκτο σπιτικό ενός άστεγου συμπολίτη μας.

Η λάθος στιγμή είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και όταν καυτηριάζουμε τους φιλάνθρωπους θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λόγια μας. Η αντίθετη άποψη μπορεί να εκφραστεί και με ευγενή λόγο.

Ας μην στεκόμαστε κυριολεκτικά μπροστά στο δένδρο παραβλέποντας το δάσος των αστέγων που βρέθηκαν στα χρόνια της κρίσης να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail