Κίνδυνος σε Παλμύρα-Τ4 - Ο Τίγρης σπεύδει να αναστρέψει την κατάσταση

Στρατής Μαζίδης

Εν όψει μιας τρίτης επίθεσης στην αεροπορική βάση Τ-4 στην επαρχία της Χομς, η οποία απέχει περί τα 60χλμ από την Παλμύρα, ετοιμάζεται ο Συριακός Στρατός. Ωστόσο η ISIS έχει καταλάβει αρκετά στρατηγικά σημεία γύρω από το αεροδρόμιο που της παρέχουν το τακτικό πλεονέκτημα.

Σημαντικό ρόλο στην ανάσχεση της επίθεσης αναμένεται να διαδραματίσει η Ρωσική Αεροπορία η οποία δραστηριοποιήθηκε τις δύο τελευταίες φορές.

Εντούτοις οι αφιχθείσες ενισχύσεις του Συριακού Στρατού δεν αναμένεται να επηρρεάσουν αρκετά την κατάσταση καθώς και πάλι θα υπερτερεί σημαντικά η ISIS.

Εκτός όμως αυτού ιδιαίτερη σημασία έχει η επίθεση που δέχεται η πόλη της Quraytayn, νότια της Τ-4 κοντά στα όρη Καλαμούν, δείχνοντας την επιθετικότητα της οργάνωσης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η δήλωση ιρακινών στρατιωτικών στο Al-Maalomah News ότι η ISIS έστειλε από την επαρχία της Ανμπάρ ενισχύσεις στην επίθεση κατάληψης της Παλμύρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή κι εν όψει μιας καταστροφικής εικόνας στη Χομς αποστέλλονται οι δυνάμεις του Τίγρη και της Στρατιωτικής Ασπίδας (περί τους 2.500 άνδρες) από το Χαλέπι ενόψει της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης στην Παλμύρα με αρχικό στόχο την ανακατάληψη όλων των ενεργειακών πηγών βόρεια της πόλης καθώς θεωρείται επιτακτικής σημασίας αφού οι κάτοικοι στις επαρχίες Χομς, Χαμα, Δαμασκού, Ταρσού και Λαττάκειας έχουν περιορισμένο ηλεκτρικό και καύσιμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail