Ταπεινώθηκε ο γερο-Μπάιντεν: Η Τουρκία δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ταξίδι ταπείνωσης του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία με προφανή σκοπό να καθησυχάσει τη γειτονική χώρα.

«Η Τουρκία δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ» δήλωσε ο  Μπάιντεν στην Άγκυρα συμπληρώνοντας σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος:

«Δε γνωρίζαμε από προηγουμένως. Ποτέ δεν το στηρίξαμε. Αμέσως το καταδικάσαμε. Αισθάνομαι ένοχος που δεν ήρθα νωρίτερα εδώ αλλά είμαι περήφανος που ήρθα τώρα» ενώ διέψευσε τις φήμες ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν από προηγουμένως ή συνεργάστηκαν με τους πραξικοπηματίες.

Όσον αφορά το αίτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν φαίνεται πως κι εδώ θα έχουμε ένα ανατολίτικο παζάρι που πάλι ίσως καταλήξει υπέρ της Τουρκίας. 

Ο Μπάιντεν τόνισε πως Αμερικανοί εμπειρογνώμονες συνεργάζονται με τους Τούρκους συναδέλφους τους πάνω στα αποδειχτικά στοιχεία και συμπλήρωσε ότι το θέμα αυτό άπτεται των αμερικανικών δικαστηρίων.

Τέλος όσον αφορά τους Κούρδους της Συρίας είχαμε το πρώτο άδειασμά τους με τον Μπάιντεν να δηλώνει πως δεν πρέπει να περάσουν δυτικά της όχθης του ποταμού Ευφράτη διαφορετικά δε θα έχουν την στήριξη των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail