Ένας χρόνος «αριστερό» Μνημόνιο

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, τα κυβερνητικά «συνεταιράκια» Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, έφερναν στη Βουλή προς ψήφιση ένα ακόμη μνημόνιο, το «αριστερο-δεξιό» για την ακρίβεια, παραμονή Δεκαπενταύγουστου.

Επιθυμία τους ήταν να ψηφιστεί σε μια άδεια Αθήνα, το τρίτο μνημόνιο των Τσίπρα - Καμμένου, υπό το καθεστώς «τρόμου» -με capital controls- αφού υποτίθεται ότι η χρεοκοπία και το Grexit είχε οριακά αποφευχθεί, με την 12ωρη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Στις 14 Αυγούστου 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλε την υπογραφή της στην αντιστροφή και διαστρέβλωση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος του Ιουλίου, στο οποίο ο ελληνικός λαός είχε πει ξεκάθαρα «όχι» σε νέα βάρβαρα μέτρα, με μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και νέες φοροεπιδρομές.

Κάποια από τα σκληρά μέτρα που περιείχε το μνημόνιο των Τσίπρα – Καμμένου, που ψηφίστηκε πέρυσι, είναι: αυξήσεις ΦΠΑ, κατάργηση εκπτώσεων στα νησιά, κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων μέσα στο 2016 και για όλους ως το 2019, αύξηση ορίων ηλικίας καταβολής της σύνταξης, μειώσεις συντάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο με ισχύ από 1/1/2016, όριο δαπανών υγείας για τα έτη 2016 έως 2018 στο 1,9 δισ. ευρώ το χρόνο, πλήρης εφαρμογή της εργαλειοθήκης Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ, αυξήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων.

Ένα χρόνο μετά, οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν τελειωμό, καθώς από Σεπτέμβρη και ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές, η κυβέρνηση ετοιμάζει το χτύπημα στα εργασιακά (μείωση μισθών, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, παρεμπόδιση απεργιών, λοκ άουτ). Παράλληλα, συζητά νέα μέτρα φοροληστείας του λαού, ενώ προωθούνται ήδη τα αντιλαϊκά χαράτσια που έχουν ψηφιστεί και θα εφαρμόζονται το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα, έντονες διεργασίες εξυφαίνονται και γύρω από τη διαμόρφωση των μεγεθών του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017 - 2020.

Μέσα αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση και οι «φίλοι» της από το εξωτερικό «βλέπουν» ανάπτυξη και βρίσκουν αφορμή για να πανηγυρίσουν πάνω στα συντρίμμια της χώρας...

newsbomb.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail