Τι θα συμβεί αν η Μόσχα διακόψει οριστικά τις διπλωματικές σχέσεις με το Κίεβο;

Explosive devices and ammunition found during the detention of Ukrainian saboteurs detained by the Russian Federal Security Service in Crimea. Still from a video courtesy of the FSB Public Relations Center.
Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στην Κριμαία η Ρωσία μπορεί να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία.Αν και η Μόσχα δεν θα το ήθελε μπορεί να το πράξει εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές που να παραμένουν ανοιχτές.

Μπορώ μόνο να εκφράσω λύπη πάλι... που η τρομοκρατική ενέργεια εγκρίθηκε από την ηγεσία της χώρας που είναι τόσο κοντά μας, παρά το γεγονός ότι εμείς προς το παρόν έχουμε περίπλοκες

σχέσεις. Αυτό είναι πολύ λυπηρό, τόσο για τη χώρα μας, και ειδικά για το λαό της Ουκρανίας,που

έχει εγχώρια προβλήματα,είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Μιχαήλ Pogrebinsky,διευθυντής στο κέντρο πολιτικών και μελέτης του Κιέβου σχολίασε στο

ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η Μόσχα και το Κίεβο έχουν εισέλθει σε μια ιστορικά πρωτοφανή περίοδο εντάσεων.Αυτή η ένταση δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 2,5 χρόνια από την επανάσταση του Μα'ι'ντάν.Η Μόσχα είναι εκνευρισμένη με την απόφαση του Ουκρανού Προέδρου,Ποροσένκο,να θέσει το στρατό σε ύψιστη επιφυλακή και ετοιμότητα μάχης στην περιοχή της Κριμαίας.

Αν η Ουκρανική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη δολιοφθορά και την τρομοκρατία στην Κριμαία τότε η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις. Γενικά, τέτοιες ενέργειες(διακοπή διπλωματικών σχέσεων) πραγματοποιούνται σαν έσχατη λύση».

Την ίδια στιγμή, ο αναλυτής προειδοποίησε ότι μια ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις θα συνεπαγόταν σοβαρές κυρώσεις από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, η οποία θα απειλούσε την επιβίωση του ουκρανικού κράτους.

Από την πλευρά του, ο βετεράνος ρώσος πολιτικός σχολιαστής ,Vitaly Tretyakov, προειδοποίησε ότι υπάρχει κάθε ένδειξη ότι δεν ήταν η τελευταία πρόκληση του Κιέβου στην Κριμαία.Οι Ουκρανοί σαμποτέρ ήθελαν να τρομάξουν τους κάτοικους της Κριμαίας και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.Αυτή η πρόκληση προς την Ρωσία δεν χρειάζεται πολύ ώρα για να μαντέψεις την Ρωσική απάντηση.

Ο Tretyakov πιστεύει ότι υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας, που ενεργά προσπαθούν να προκαλέσουν τη Ρωσία για την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της χώρας ώστε να φανεί στους Δυτικούς συμμάχους ότι η Ρωσία είναι η επιτιθέμενη χώρα και θα πρέπει να ενωθούν οι Δυτικές δυνάμεις για να σταματήσουν τη Ρωσία. Ο αναλυτής πιστεύει ότι θα υπάρξουν και άλλες προκλήσεις από την πλευρά της Ουκρανίας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του ο Αντρέι Manoilo,πολιτικός καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, δήλωσε ότι η «Μόσχα προσπαθεί να καταστήσει σαφές ότι η υπομονή εξαντλείται – ότι αυτή έχει πραγματικά εξαντληθεί ήδη. Εάν η κατάσταση συνεχίζει να αναπτύσσετε με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία θα ανταποκριθεί καταλλήλως, με αυστηρά μέτρα,»

http://sputniknews.com/europe/20160813/1044235760/russia-ukraine-diplomatic-conflict-analysis.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SPUTNIK NEWS: Corfiatiko.blogspot.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail