Πούτιν και Ασαντ στήνουν παγίδα στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχουν οι ισλαμιστές

οι πρώτες εικόνες από το στρατόπεδο προσφύγων HANDARAT που κατέλαβε ο στρατός

Ένα crescendo μαχών σε πολλά μέτωπα κοντά στην πόλη του Χαλεπίου στο βορρά της Συρίας απειλούν την εύθραστη εκεχειρία τη στιγμή που στη Γενεύη επαναλαμβάνονται οι διασυριακές συνομιλίες. Η βόρεια επαρχία του Χαλεπίου είναι το θέατρο όλο και πιο βάιιων μαχών από την πλειοψηφία των πρωταγωνιστών που είναι διάσπαρτοι στο παραμεθόριο έδαφος με Τουρκία που είναι στρατηγικής σημασίας για όλους τους εμπλεκόμενους κι κυρίως για τους «αντάρτες» και τους τζιχαντιστές που ανεφοδιάζονται μέσω Τουρκίας.

Πλησίον της πόλης του Χαλεπίου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται σε πολλά μέτωπα με τους τζιχαντιστές της Al-Nosra, τους συμμάχους της και «αντάρτες». Με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας οι συριακές δυνάμεις πραγματοποιούν μια επίθεση στο βορρά της πόλης σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο οι πιο έντονες μάχες επικεντρώνονται γύρω από τον τομέα του Handarat κατά μήκος ενός δρόμου που ο στρατός επιδιώκει ν' αποκόψει για να «παγιδεύει ολοκληρωτικά τις συνοικίες του ανατολικού τομέα της πόλης του Χαλεπίου».

Η τ οικονομική πρτεύουσα της Συρίας μετά το 2012 είναι διχοτομημένη:το δυτικό τμήμα της το ελέγχει ο στρατός και το ανατολικό οι ισλαμιστές αντάρτες. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του AFP στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες οι αεροπορικές επιδρομές ακαούγονται αλλά η πόλη δεν έχει χτυπηθεί. Σύμφωνα με αυτόν ο φόβος είναι διαχυτος σε αυτό το τμήμα μήπως παγιδευθούν ολοκληρωτικά από το στρατό. Η Al-Nosra, συγκρούεται με το στρατό και τους συμμάχους του και στο Νότο Χαλεπίου.AFP lorientlejour 14/4/16

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στη Συρία ενώ οι περισσότερες δειξάγονται στην ύπαιθρο βόρεια του Χαλεπίου και στον καταυλισμό προσφύγων Yarmouk νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε αξιοσημείωτη πρόοδο μετά από έφοδο στους βόρειους οικισμούς στη δυτική και βόρεια επαρχία του Χαλεπίου μετά από βίαιες συγκρούσεις με τις ένοπλες οργανώσεις και κατόρθωσε ν' ανακτήσει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του στρατοπέδου προσφύγων Hαndarat στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Σκοτώθηκαν 2 διοικητές των τρομοκρατών στο Handarat, 1 της al-Nusra και 1 από την Failaq al-Sham. Σκοτώθηκε ο ,στρατιωτικός διοικητής της ισλαμικής ταξιαρχίας «σουλτάνος Μουράτ» στο Hndarat.watanipress

Στην ίδια περιοχή αιχμαλωτίστηκαν τρομοκράτες… Σύμφωνα με πηγές της αλ Νούρσα 6 από τα μέλη της που σκοτώθηκαν σήμερα ήταν τούρκοι υπήκοοι. Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές και υλικό οστρατός κατάλαβε όλο το στρατόπεδο προσφύγων Handarat.

dimpenews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail