ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η πρώτη πρόβα εξέγερσης "προσφύγων" και λαθρομεταναστών

Του Στρατή Μαζίδη

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια σε Ειδομένη και Χίο μπορούμε με ασφάλεια να συμπεράνουμε ότι η πρώτη εξέγερση "προσφύγων" και λαθρομεταναστών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Χρησιμοποιώ εισαγωγικά στον όρο "προσφύγων" διότι από όσους έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα οι μισοί δεν είναι καν σύριοι. Εν τω μεταξύ ο όρος πρόσφυγας ισχύει αν περάσεις στη γειτονική χώρα, ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτό όσο η σύνθεση των εκ Συρίας ερχόμενων.

Τις προάλλες είδαμε στον Πειραιά να ανεμίζουν σημαίες της συριακής αντιπολίτευσης, δηλαδή της πολιτικής έκφρασης των πρώτων αποκεφαλιστών - κανίβαλων στη Συρία. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Πόσοι εκ των σύριων στην Ελλάδα τάσσονται με τους ισλαμιστές αντάρτες και πόσοι υποστηρίζουν τη νόμιμα εκλεγμένη συριακή κυβέρνηση;

Ωστόσο ανάμεσά τους βρίσκονται ήδη τρομοκρατικά στοιχεία από διάφορες οργανώσεις. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο γιατρός από τη Λέσβο.


ΛΕΣΒΟΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ
Απ' όλα έχουμε!
Δημοσιεύτηκε από Λέμε ΟΧΙ στην πολυπολιτισμικότητα στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες σύριων στη Γερμανία που κάνουν λόγο για τζιχαντιστές της ISIS ανάμεσα στους πρόσφυγες. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό την αποκάλυψη που κάναμε στη Freepen.gr σχετικά με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι παίρνουν τις ταυτότητες των σύριων στη Ράκκα και διαφεύγουν ως...πρόσφυγες.

Στη χώρα μας λοιπόν δεν υπάρχει ούτε γνώση, ούτε διάθεση, ούτε μηχανισμός, ούτε υπηρεσία πληροφοριών να διαχωρίσει ποιοι είναι ποιοι ανάμεσα στους σύριους.

Οι άλλοι μισοί τώρα που δεν είναι σύριοι, είναι ιρακινοί, μπαγκλαντεσιανοί, μαροκινοί, αφγανοί, αλγερινοί κ.ο.κ.

Τα σημειώσαμε ήδη προ πολλού στη Freepen.gr αναμεταδίδοντας απόσπασμα από πρόσφατο Δ.Σ. του Δήμου Κιλκίς. Οι άνθρωποι διηγούνται τρομερά πράγματα.



Επίσης παρατηρούμε την ύπαρξη τελωνειακού ελέγχου από τους παράνομους μετανάστες.


Αυτοί αγαπητοί φίλοι δεν είναι πρόσφυγες. Οι πραγματικοί πρόσφυγες, αυτοί που πράγματι θέλουν να φύγουν από τον πόλεμο, δε δημιουργούν προβλήματα. Δεν τους αφήνει ο πόνος για την πατρίδα και οι αναμνήσεις.

Εδώ μαζεύτηκε ικανός αριθμός από κατσαπλιάδες όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου άνοιξε τα σύνορα με τη δήλωσε «πες ότι είσαι πρόσφυγας και πάρε έξι μήνες παραμονή» και η Τουρκία μας τους πάσαρε.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε:

- Κατάληψη εθνικού οδικού άξονα υψίστης σημασίας, παρεμπόδιση επαγγελματιών να εργαστούν και...τελωνειακούς ελέγχους από εισβολείς με την αστυνομία να παρακολουθεί.

- Απόδραση από κέντρο φιλοξενίας στη Χίο, προέλαση προς τον κεντρικό λιμένα, κατάληψή του εν όλω και εν συνεχεία υποχώρηση στο 50% με τα σώματα ασφαλείας πάλι να παρακολουθούν αλλά να ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους στα Ταμπάκικα.

- Απόπειρα κατάληψης της πλατείας Συντάγματος με καθοδήγηση ελληνίδας.

- Επεισόδια στην Ειδομένη, απελευθέρωση συλληφθείσας, ξυλοφόρτωμα αστυνομικών και απειλή με μαχαίρι σε χωριανή όταν αντέδρασε στη λεηλασία των αποθηκών του ΟΗΕ

- Κλοπή μαχαιριών και χατζαριών στη Λέσβο 

- Κατάληψη του κεντρικού λιμένα της Ελλάδας και βασικής τουριστικής πύλης εισόδου

Και τέλος μια κοινή εξέγερση μέσω ενός sms από όσα έχουμε διαβάσει σε διάφορα sites, το οποίο παρότρυνε σε συντονισμό και κοινή δράση.

Δεν μπορούμε μέσα σε ένα κείμενο να τα συμπεριλάβουμε όλα, ωστόσο τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φανερώνουν πως υπάρχει από την άλλη πλευρά ένα τεστάρισμα ορίων της ελληνικής πολιτείας. Δοκιμάζουν τα όριά της και πολύ φοβάμαι πως διαπιστώνουν πόσο ανεξάντλητα είναι.

Όλα αυτά είναι προάγγελοι πιο εξτρεμιστικών ενεργειών. Η κυβέρνηση δε δείχνει να ενδιαφέρεται. Είτε είναι παγιδευμένη στις ψευτο-αριστερές ιδεοληψίες της είτε πραγματικά αδυνατεί να συλλάβει τη γενικότερη εικόνα.

Η αδράνεια αυτή θα μας οδηγήσει σε ακρότητες. Ήδη στην Παιονία αυξήθηκαν οι πωλήσεις όπλων. Για εμάς εδώ είναι εύκολο - ακόμη - να σχολιάζουμε ή να παρακολουθούμε, όσοι όμως ζούσαν τόσα χρόνια φιλήσυχα σε εκείνα τα μέρη, τώρα βιώνουν μια κατάσταση πρωτοφανή.

Τα ίδια μου έλεγε και μια γνωστή από τη Χίο μέσα σε λίγες λέξεις όταν της ζήτησα να μου στείλει μερικές φωτογραφίες τις οποίες θα παρουσιάσουμε με σχετικές πληροφορίες. Μου περιγράφει μια κατάσταση ραγδαίας υποβάθμισης του αρχοντικού νησιού.

Η κοινωνία φτάνει στα όριά της. Ομοίως και όλοι όσοι μαζεύτηκαν εδώ των οποίων η υπομονή και τα χρήματα εξαντλούνται και έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν δείγματα γραφής καταλύοντας την έννοια της τάξης και της εθνικής κυριαρχίας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Είναι ζήτημα χρόνου και συνθηκών το πότε θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα είναι μη αναστρέψιμα. Περπατάμε νύχτα σε ναρκοπέδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail