Το ευρώ πάση θυσία απαιτεί εκταμίευση 18 δις ετησίως για πληρωμή χρεών!

Τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για την αποπληρωμή των χρεών μας ανέρχονται σε ιλιγγιώδη μεγέθη της τάξης των 18-20 δις, δηλ. το 10-12% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και της ίδιας της Αγκέλας Μέρκελ,η οποία έχει αναφέρει πως, μπορεί να αποδεχτεί μέχρι και 10% του ΑΕΠ για τον ίδιο σκοπό.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έχει δηλώσει στις 17/8/2015, στον κρίσιμο και τραγικό Ιούλιο του περασμένου χρόνου ότι, απαιτείται ποσοστό της τάξης του 15%. Και ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να το αποδεχτεί και το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι δανειστές-βασανιστές μας ανασκολοπίζουν τη χώρα παρατείνοντας τις διαπραγματεύσεις και οδηγώντας την στο απόλυτο αδιέξοδο. Και σαν μην ήταν στραβό το κλίμα ήρθε και ορμητική εισβολή από τους μουσουλμάνους εποίκους, τους λατρευτούς φίλους της «φιλάνθρωπης» ΣΙΑ και έδεσε το γλυκό.

Γεγονός είναι πως κολοσιαία ποσά όπως τα παραπάνω, ακόμα και αν μειωθούν σε επίπεδα του 7-8% του ΑΕΠ, είναι φυσικά αδύνατο να αποπληρωθούν ακόμα και από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη όπως αυτές του ληστρικού χρηματιστηριακού καπιταλισμού τύπου Ελβετίας και Λουξεμβούργου.

Το κολοσιαία χρέος της χώρας που συνεχώς ψηλώνει, δεν είναι βιώσιμο και αυτό το καταλαβαίνουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών και όχι μόνο. Το σπιράλ της ύφεσης, της κατηφόρας στο οποίο έχουμε περιπέσει, είναι μη αναστρέψιμο και καμιά Στουρνάρια παραίσθηση πλαστής αισιοδοξίας δεν μπορεί να το ανατρέψει.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται το αλισβερίσι της κωμικοτραγικής διαπραγμάτευσης που τραβάει σε μάκρος, παρ’ όλο το οδυνηρό μάθημα που εισέπραξε η ΠΦΑ με τις μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις του 2015 που επιβάρυναν τη χώρα με επιπλέον 80 δις χρέος.

Και οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στην αρπαγή των ελληνικών τραπεζών από τους γύπες των αγορών μισοτιμής, την έναρξη εκποίησης των ασημικών του δημοσίου και άλλα πολλά που εισπράττει με πολύ πόνο και απελπισία ο ελληνικός λαός.

Υπενθυμίζεται ότι, το τρίτο και επαχθέστερο όλων μνημόνιο που υπέγραψε με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου η πανέξυπνη ΠΦΑ το καλοκαίρι του 2015, προέβλεπε να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2015.

Αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί και ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα κλείσει. Το ΔΝΤ επιμένει ότι, δε θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα αν το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν καταστεί διαχειρίσιμο.

Σε αυτό αντιδρά το Βερολίνο με τον Βόλφαγκ Σόϊμπλε να μην αποδέχεται τη χαλάρωση των αυστηρών κανόνων που διέπουν την ευρωζώνη. Ο ίδιος αντιπροτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προσωρινή ή μόνιμη, με προικοδότηση της με 50 δις και υποστήριξη της νέας δραχμής με υποτίμησή της σε επίπεδα της τάξης του 25%, γεγονός που αποτρέπει τον υπερπληθωρισμό και προσδίδει ισχυρή ανταγωνιστικότητα στην καταρρέουσα σήμερα ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να έχετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο μας λέει ο Γερμανός Λύκος.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όσο ανόητοι και αν είναι δεν μπορεί να μην έχουν καταλάβει ότι η υπόθεση αυτή δε βγαίνει. Όλο και κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά θα τους το έχει πει, δεν μπορεί. Άρα τι συμβαίνει; Η μοναδική λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι,οι Τσίπρο-Καμμένοι, απλώς αγοράζουν χρόνο,αναδεικνύοντας ένα άγνωστο πάθος για την καρέκλα, καθώς και την προσήλωσή τους στα αφεντικά τους σε Ουάσιγκτον μεριά που επιμένουν για την παραμονή μας στον «ευρωπαράδεισο».

Την ίδια ώρα ο πονηρούλης Κυριάκος φυσικά και δε ζητάει εκλογές, ούτε κάνει σκληρή αντιπολίτευση, αφήνοντας την καυτή πατάτα στα χέρια των ομορφόπαιδων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το τραγικό είναι ότι εκτός από την ΠΦΑ που εμμένει στις ευρωζωνικές εμμονές της υπακούοντας στη βούληση και τις εντολές της Ουάσιγκτον, υπάρχουν αρκετοί ανόητοι, ναι ανόητοι, που δεν ανοίγουν τα μάτια τους για να δουν την καταστροφή που βιώνει η χώρα όπως πορευόμαστε με τη σημερινή δηλητηριώδη ευρωσυνταγή.

Και δεν αναφερόμαστε στους διατεταγμένους σε Γερμανοτσολιάδικη υπηρεσία σύγχρονους δωσίλογους των καναλιών, αλλά στους αφελείς φτωχοποιημένους πολίτες που καναπεδίζονται, εκστασιάζονται και τρομοκρατούνται από τους Μπάμπη, Ντερμπεντέρη και ΣΙΑ.
Αφού θέλετε το ευρώ πάση θυσία, έ τότε φάτε ευρώ μαζί με όσα φάσκελα αντέχετε πανέξυπνοι συνέλληνες που δεν έχετε ακόμα ξεσηκωθεί για να πάρετε με τις πέτρες όλους του ευρωμνημονιακούς βασανιστές μας.

drachmi5.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail