Ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΑΛΜΥΡΑ - Ο θρίαμβος θα είναι ιστορικών διαστάσεων

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης για την απελευθέρωση της Παλμύρα και ο διαφαινόμενος θρίαμβος θα είναι ιστορικών διαστάσεων.

Ο συριακός στρατός πέτυχε την απελευθέρωση των οδικών αξόων Δαμασκού-Παλμύρα και Qaryatayn-Παλμύρα μετά από έντονες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες αποκόπτοντας έτσι γραμμές τροφοδοσίας και σφίγγοντας τον κλοιό.

Αντίστοιχα σε πλήρη πλέον πολιορκία έχουν τεθεί οι ισλαμιστές στην Qaryatayn

Άλλες αναφορές από την περιοχή αναφέρουν ότι πλέον οι Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) και τα Γεράκια της Ερήμου ενώνονται με το στρατό γύρω από Παλμύρα για την απελευθέρωση της αρχαίας πόλης.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο συριακός στρατός κατέλαβε και πάλι τον έλεγχο του ύψους αλ-Χαλάζι στα δυτικά τμήματα της πόλης, όπου οι τζιχαντιστές δέχονται τα βαριά πυρά των σύριων.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο ΦΝΑ ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί τους απώθησαν τους τρομοκράτες από περιοχές τις οποίες ηλέγχαν και έτσι πλησίασαν ακόμη περισσότερο την Παλμύρα και από διαφορετικές κατευθύνσεις στα ανατολικά. 

Οι στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ακόμη πως οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο σε δεκάδες κορυφές, από το λόφο 900 έως το λόφο 700 μετά από σφοδρές μάχες με την ISIL.

Επίσης ο στρατός κατάφερε να προχωρήσει περαιτέρω από την al-Bayarat στο Τρίγωνο της Παλμύρα.

Την ίδια στιγμή συριακή και ρωσική αεροπορία εξακολούθησαν να σφυροκοπούν από αέρος τους ισλαμιστές.

Τα πάντα δείχνουν πλέον να έχουν κριθεί. Ο Συριακός Στρατός αποφάσισε να αιφνιδιάσει τους τζιχαντιστές και ενώ όλα έδειχναν ότι θα κινηθεί για την ανακατάληψη της Τάμπακα, προτίμησε να χτυπήσει σαν αστραπή στην Παλμύρα για να διαφυλάξει τα νώτα του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail