Συνολική "απάντηση" Κρεμλίνου στην Τουρκία με τη μεταφορά των τρομερών πυραυλικών συστημάτων klub-K στην Ταρτούς;

Το ρωσικό εμπορικό πλοίο Alexandr Tkachenko, είναι ένα από τα μη στρατιωτικά πλοία που χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό για να μεταφέρει υλικό παντός είδους στην Συρία. Το πλοίο αυτό διήλθε των στενών του Βοσπόρου στις 31 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τουρκική σχετική ιστοσελίδα.
Το τελευταίο φορτίο του εμπεριείχε τουλάχιστον 20 εμπορευματοκιβώτια ISO των οποίων τα 3 είναι 40 πόδια και τα υπόλοιπα είναι 20 πόδια. 4 στρατιωτικά φορτηγά και 10 ρυμουλκούμενα που ήταν επίσης ορατά στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες τα 20 εμπορευματοκιβώτια πιθανότατα να μεταφέρουν το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα klub-K. Πρόκειται για ένα θανατηφόρο σύστημα το οποίο ‘τρέμει‘ στην κυριολεξία η δύση.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς αλλά και την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, είναι αυτά τα εμπορευματοκιβώτια να μην εμπεριέχουν τίποτε άλλο από το σύγχρονο ρωσικό πυραυλικό συγκρότημα CLUB-K, το οποίο ικανό να εξουδετερώσει αριθμό στόχων, όπως εχθρικές μονάδες και πολεμικά πλοία σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων. Στους στρατιωτικούς κύκλους, οι πύραυλοι αυτοί αποκαλούνται «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν αναπτυχθούν πλήρως τα εν λόγω πυραυλικά συστήματα CLUB-K στην Συρία, τότε στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγα λεπτά όλοι οι στόχοι, επίγειοι, ναυτικοί, εναέριοι σε απόσταση 300 χιλιομέτρων μπορούν να καταστραφούν.

Ένα χαρακτηριστικό αυτού του πυραυλικού συστήματος η μοναδική φορητότητα και την απλότητα της συντήρησης του. Το πυραυλικό σύστημα CLUB-K μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να δώσει μια καταστροφική δύναμη πυρός είτε πάνω σε εμπορικό πλοίο είτε φορτωμένο σε βαγόνι σιδηρόδρομου είτε σε νταλίκα φορτηγό κινούμενο σε οποιαδήποτε δρόμο. Επιπλέον, αυτό το ρωσικό συγκρότημα CLUB-K είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης. 

Ο πύραυλος CLUB-K μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε στόχο στο έδαφος, όπως ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, εργοστάσια, στρατηγικές εγκαταστάσεις, κόμβους σιδηροδρομικών δικτύων. Σχεδόν ανυπεράσπιστοι απέναντι σε τέτοιου τύπου συγκροτήματα βρίσκονται οποιαδήποτε πλοία συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων.

Η παρουσία ενός τέτοιου οπλικού συστήματος και λογική είναι, αλλά και ορθή για το Κρεμλίνο. Άλλωστε τονίζουμε από την ιστοσελίδα μας ότι το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva, που καλύπτει την ρωσική παρουσία στην Λατάκεια , δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να παραμείνει εσαεί στην περιοχή για πρακτικούς λόγους.

Για αυτό η παρουσία πυραυλικών συστημάτων αυτού του βεληνεκούς είναι επιτακτική όσο ποτέ. Όσο για τις φερόμενες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί ‘‘ δικαίας‘’ αντίδρασης του ισλαμικού στρατού, εάν και εφόσον είναι αληθείς , τότε η ‘’απάντηση‘‘ του Β.Πούτιν ήδη ‘‘οδεύει‘’ για το Λιμάνι της Ταρτούς.

Η τουρκική παρουσία και τα καουμποϊλίκια στην συρο-τουρκική μεθόριο θα λάβουν τέλος. Με το χθεσινό μας άρθρο με τίτλο (Ο πόλεμος πίσω από τις εχθρικές γραμμές μεταξύ Συριακού στρατού και Τζιχαντιστών στα συρο-τουρκικά σύνορα) , κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν Τουρκμενικό θύλακα στην ΒΔ Συρία.Αυτό ο Βλαδίμηρος δεν πρόκειται να το επιτρέψει ΠΟΤΕ.
rusia 1 rusia 2rusia 3rusia 4rusia 5rusia 6rusia 7
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail