ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ οτι δεν εφαρμόζεται ο ΦΠΑ - Διευθύντρια ΦΠΑ σε ΔΟΥ: μην πιστεύετε τον υπουργό, δεν ξέρει

Στρατής Μαζίδης

Πολύ πλάκα έχει τελικά αυτός ο υπουργός Παιδείας (ντόινγκ!), θρησκευμάτων (ντόινγκ!) και...έρευνας (ντόινγκ!), Νίκος Φίλης με τα περί μη εφαρμογής του ΦΠΑ που είπε χθες το βράδυ στην τηλεόραση.

Σήμερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα από στενή μου φίλη η οποία δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, το αφήνω ανόθευτο για να αντιληφθούν ορισμένοι ότι η κοινωνική οργή ετοιμάζεται να ξεχειλίσει.

Διαβάζοντας τα σχόλιά σου για τον χοντροΦίλη να σου πω ενημερωτικά πως εκτός των άλλων λέει ένα σκασμό ασάφειες ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ακου: Ο ΦΠΑ ψηφιστηκε και ξεκινησε την εφαρμογη του στις 20 Ιουλιου. Οι "νόμιμοι" μαλ@κες όπως εγώ και άλλες 7000 επιχειρήσεις υπαχθήκαμε κανονικά. Στις 30/8 εβγαλε μια ανακοίνωση η Σαββαΐδου (άλλη μ*λ@κ*) που ελεγε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ οτι δίνεται παράταση υπαγωγής στο μητρώο μέχρι 16 Οκτωβριου όσων δεν υπήχθησαν ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ για όσους εχουν υπαχθει κανονικά. Τα ΜΜΕ βεβαια εκαναν το θαυμα τους και παρουσίασαν σε ολους οτι "παγωσε" ο ΦΠΑ ενω η αλήθεια είναι οτι υπάρχει κανονικά και νόμιμα. Άντε τώρα να πείσεις τους γόνεις οτι εσύ οφείλεις να κόβεις κανονικά. Και βγαίνει χθες ο καρα$%##@ς και λεει "Βεβαιίως και δεν υπάρχει ΦΠΑ και όποιος έχει καταβάλει τα παίρνει πίσω. Εκτός του οτι τα έχω ψάξει από παντού, πηρα πρωί πρωί τηλέφωνο την προϊσταμενη του ΦΠΑ και γελώντας μου είπε: Μην πιστεύετε κυρία μου τον υπουργό δεν ξερει. Εάν δεν κοβετε ΦΠΑ μεχρι να καταργηθει με νόμο είστε παράνομη. (το ήξερα, έχω και τα έγγραφα που το λένε αλλά άντε τώρα να πεις στους γονείς που μου τον ζητάνε πίσω! Αυτή η χωρα είναι μόνο για παράνομους. Αν μπορείς να το αναφέρεις κάπου καλό θα κάνεις σε όλους. Αυτά

και συνεχίζει:

εγώ σου λέω δεν κοιμηθηκα πάλι το βράδυ απο τα νεύρα μου και σκέφτομαι πάλι πως θα αντιμετωπίσω τους γονείς που δεν με πιστεύουν όταν βγαίνει ο Υπουργός και μ@λ%^%##ται. Να σου πω τι πρέπει να κάνεις; να πας σε μια εφορία και να τους ρωτήσεις στην κάμερα αν υφίσταται ο ΦΠΑ και αν εφαρμοζεται ή όχι. Όχι η υπαγωγή στο μητρώο αλλά η εφαρμογή του σε όσους υπήχθησαν 20/7.

και μου συμπληρώνει:

άσε ρε η χειρότερη χρονιά που έχω περάσει στη δουλειά! Δεν φτάνει που δεν έχουμε δουλειά, δεν φτάνει που μειώσαμε τα δίδακτρα για να απορροφήσουμε το ΦΠΑ να μας δουλεύουν μες τα μούτρα μας οτι δεν υπάρχει; και να με βάζουν εμένα να μαλώνω με τον πελάτη μου χωρίς λόγο γιατί; επειδη είμαι νομοταγής;

Οι άνθρωποι είναι είτε επικίνδυνοι είτε άσχετοι. Ο Φίλης βέβαια αν κρίνουμε από τις ιστορικές του γνώσεις είναι άσχετος και αυτό τον καθιστά πολλαπλά επικίνδυνο.

Βγαίνουν στις "έγκριτες" εκπομπές, ερωτώνται, οι απαντήσεις τους υιοθετούνται και τα συνήθη θύματα τρέχουν την επομένη ημέρα.

Η αλήθεια είναι μια αυτή τη στιγμή. Ο ΦΠΑ επιβάλλεται και εισπράττεται κανονικά.  Όταν ΘΑ καταργηθεί, τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα πιστώσουν τους πελάτες τους.

Περιττό να σημειώσω πως η συγκεκριμένη κοπέλα είναι εθισμένη στη νομιμότητα και φροντίζει να είναι πάντα τυπικότατη μέχρι κεραίας.

Έρχονται όμως οι Φίληδες από το δικό τους παράλληλο σύμπαν και τους προκαλούν επιπλέον προβλήματα και πονοκεφάλους, επειδή οι ίδιοι είναι ένα μπουλούκι, ένα τσίρκο το οποίο δε γνωρίζει που πατά και που βρίσκεται αναμασώντας σε κάθε απάντηση την ίδια αρλούμπα «εσείς νομίζετε ότι για αυτό ευθύνεται η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς;».

Ποιας αριστεράς ρε;

Είπαμε ο καθένας να πατάει την κοιλιά του και να λέει ότι του κατέβει αλλά έλεος πια!


Ακολουθεί και η σχετική ΠΟΛ:

Δημοσιεύθηκε στις : [ 01-09-2015 ] ΠΟΛ.1193/31.8.2015 Οδηγίες αναφορικά με την υποβολή δήλωσης μεταβολών από τους ιδιωτικούς φορείς με εκπαιδευτική δραστηριότητα που υπάγεται στο ΦΠΑ (Οδηγίες αναφορικά με την υποβολή δήλωσης μεταβολών από τους ιδιωτικούς φορείς με εκπαιδευτική δραστηριότητα που υπάγεται στο ΦΠΑ) Κατηγορία: Φ.Π.Α. Αθήνα, 31.08.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α΄ ΦΠΑ Ταχ.Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ.Κώδικας : 10672 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τ. Σφελινιώτη Τηλέφωνο : 210 - 3645832 FAX : 210 - 3645413 E-mail : dfpa.b1@1992.syzefxis.gov.gr ΠΟΛ.: 1193/2015 

ΘΕΜΑ: Οδηγίες αναφορικά με την υποβολή δήλωσης μεταβολών από τους ιδιωτικούς φορείς με εκπαιδευτική δραστηριότητα που υπάγεται στο ΦΠΑ 

Αναφορικά με τα πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης οι οποίες από 20.07.2015 δεν απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ιβ΄ της παραγρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους αρχικά με τη διάταξη της παραγρ. 1.β΄ του άρθρου 1 του ν. 4334/2015 (ΦΕΚ Α΄ 80/16.07.2015) και εν συνεχεία με την παράγρ. 1.β΄ της Υποπαραγράφου Δ.2 της Παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α΄ 94/14.08.2015), παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες: Η ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των προσώπων αυτών πραγματοποιείται με την υποβολή δήλωσης μεταβολών με δηλούμενη ημερομηνία μεταβολής την 20.07.2015. Για λόγους χρηστής διοίκησης, γίνεται δεκτό ότι, τόσο τα πρόσωπα που με την περίπτωση ιβ΄, όπως αντικαταστάθηκε με το ν.4336/2015, υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουν (π.χ. ιδιωτικά σχολεία), όσο και τα πρόσωπα των οποίων οι υπηρεσίες εκπαίδευσης υπήχθησαν στο ΦΠΑ σύμφωνα με το ν. 4334/2015 (π.χ. φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης) μπορούν να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών για την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ μέχρι και την 08.09.2015 χωρίς κυρώσεις. Περαιτέρω διευκρινίσεις για λοιπά θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της περίπτωσης ιβ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως ισχύει, θα δοθούν με σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε., η οποία θα εκδοθεί άμεσα. Η Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου
περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21661
© Taxheaven

(το 8/9/2015 έγινε μετά 16/10 και μετά 23/10 και μετά 16/11)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail