ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ που μπορεί να πυροδοτήσει γενικότερη ανάφλεξη στη Συρία

Του Στρατή Μαζίδη

Μια ενδιάφερουσα ανάλυση φιλοξενεί το RT, του ιρλανδού διεθνολόγου Finian Cunningham σχετικά με την αποστολή επίλεκτων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία για πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο Cunningham παρουσιάζει μια άλλη οπτική διάσταση στην απόφαση αυτή των ΗΠΑ λέγοντας ξεκάθαρα πως οι αμερικανοί στρατιώτες θεωρητικά μεταβαίνουν στη Συρία για να ενισχύσουν τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά στην πραγματικότητα δε θα είναι τίποτε άλλο παρά μια ανθρώπινη ασπίδα για τις λοιπές ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή και δέχονται τις ανελέητες επιθέσεις της RuAF.

Ο διεθνολόγος αναλύει πως στο Πεντάγωνο γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι ο συριακός στρατός μαζί με τη Χεζμπολάχ και τις Λαϊκές Δυνάμεις έχουν αρχίσει να παίρνουν κεφάλι σε όλα τα μέτωπα χάρη στην αποτελεσματική ρωσική εμπλοκή.

Όπως αναλύει ο Cunningham μια σειρά άλλων προειδοποιήσεων όπως η πολεμική εμπλοκή του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας αποσύρθηκαν ξαφνικά ενώ η αποστολή 50 μόνο επίλεκτων ανδρών είναι το λιγότερο αστείο ότι μπορεί να διαδραματίσει ζωτικής σημασίας ρόλο στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι άλλωστε δεν πρόκειται να εμπλακούν σε πραγματικές μάχες αλλά θα περιοριστούν σε εκπαιδευτικό-συμβουλευτικό ρόλο.

Ουσιαστικά αποστέλλονται για να προστατεύσουν τις λοιπές οργανώσεις αλλά και τις επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτές τις ομάδες σε εκπαίδευση και εξοπλισμό που πλέον μετατρέπεται σε στάχτη και άχρηστη μάζα από λαμαρίνες λόγω των χειρουργικών χτυπημάτων των Sukhoi.

Οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν πραγματικά επενδύσει αρκετά και προσπαθούν με αυτή την έξυπνη κίνηση να γλυτώσουν την παρτίδα ή έστω να κερδίσουν χρόνο στη συριακή σκακιέρα.

Ωστόσο όλοι αναρωτιώμαστε τι θα συμβεί αν σε κάποια επιδρομή σκοτωθούν ή ανακοινωθεί πως σκοτώθηκαν ένας ή κάποιοι εκ των αμερικανών επίλεκτων; Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να πυροδοτήσει μια γενικότερη και απευθείας αντιπαράθεση; Διότι αντιπαράθεση ήδη υπάρχει αλλά με τη μέθοδο γαλλικού μπιλιάρδου.

Και εδώ λοιπόν γεννάται το ερώτημα. Τι θα αποφασίσει η Μόσχα και τι θα πράξει η RuAF;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο σκάκι οι Ρώσοι έχουν παραδοσιακά ένα πλεονέκτημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail