ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΜΥΑΛΟ! Η Ρωσία ΞΕΚΙΝΗΣΕ τον πόλεμο, ΕΔΕΣΕ ΦΙΟΓΚΟ και ΓΛΕΝΤΑΕΙ την Τουρκία στο πιο βολικό μέτωπο

Στρατής Μαζίδης

Η ενδιαφέρουσα ανάλυση της ισραηλινής debka σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά η Ρωσία επιθυμούσε την κατάρριψη αεροσκάφους της υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιβίωναν και οι δύο πιλότοι της.

Η ροή των εξελίξεων όπως αυτές διαμορφώνονται και κλιμακώνονται από τη Μόσχα είναι πραγματικά εντυπωσιακές σε σημείο που φαντάζουν αρκετά μελετημένες σε προγενέστερο χρόνο.

Εν αρχή το ρωσικό ΥΠΕΞ προέτρεψε τους ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία και όσους βρίσκονται σε αυτή να την εγκαταλείψουν πάραυτα.

Στη συνέχεια απέλασε 39 τούρκους επιχειρηματίες εν μέσω μιας αγροτικής έκθεσης με κάποιο πρόσχημα και σήμερα ανακοίνωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ την κατάργηση της ελεύθερης βίζας στους τούρκους πολίτες.

Επίσης άρχισε τους εντατικούς ελέγχων στις εισαγωγές τουρκικών αγροτικών προϊόντων ενώ αυτή τη στιγμή 1.000 φορτηγά γεματά αγροτικά προϊόντα έχουν μπλοκαριστεί στα ρωσο-γεωργιανά σύνορα. Παράλληλα ρώσοι αξιωματούχοι αρχίζουν να κάνουν δηλώσεις που παραπέμπουν σε μποϊκοτάζ ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι μελετάται και το εμπάργκο.

Ο turkish stream πάγωσε και ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου κινδυνεύει να μείνει γιαπί.

Αρχίζουν ακόμη να κυκλοφορούν σενάρια για κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου. 

Πρόκειται για το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Για αυτό ο ποντικός Ερντογάν ζητά να μιλήσει στον Πούτιν και ο τελευταίος απαιτεί συγγνώμες, αποζημιώσεις και απόδοση ευθυνών για την κατάρριψη ενώ ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου έχει αναλάβει την ευθύνη της εντολής της κατάρριψης.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω έχουν τεράστια οικονομική σημασία, το βασικότερο ίσως είναι άλλο.

Από το πρώτο διάστημα της κατάρριψης ο Σεργκέι Λαβρόφ έσπευσε να δηλώσει ότι η Μόσχα δε θα κηρύξει τον πόλεμο στην Αγκυρα.

Ωστόσο όμως ΚΑΙ τον κήρυξε, ΚΑΙ τον διεξάγει, ΚΑΙ η Τουρκία έχει ακινητοποιηθεί πέφτοντας στην παγίδα που η ίδια έστησε.

Κι επανερχόμαστε στο άρθρο της debka η οποία επισημαίνει ακριβώς αυτό, ότι η Μόσχα λέει άλλα και πράττει τα ακριβώς αντίθετα. Ενώ λοιπόν δε θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία, από τα μεσάνυχτα της 25ης Νοεμβρίου τα ρωσικά βαρέα βομβαρδιστικά εξαφανίζουν από προσώπου γης οποιοδήποτε τουρκικό κινούμενο ή μη στόχο σε συριακό έδαφος!

Παράλληλα λαμβάνοντας τα μέτρα της η RuAF ανακοίνωσε ότι σε όλες τις αποστολές θα μετέχουν συνοδευτικά και μαχητικά αεροσκάφη.

Η αρχή έγινε στο Bab al-Hawa με το τίναγμα στον αέρα των παρκαρισμένων φορτηγών της τουρκικής ΜΚΟ HRF η οποία θεωρητικά μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια ενώ αρκετές αναφορές κάνουν λόγο για εφόδια προς τους ισλαμιστές διάφορων ομάδων.

Επίσης σύμφωνα με αρκετά ρεπορτάζ ξένων ιστοσελίδων η RuAF δεν άφησε σημείο στην περιοχή των τουρκομάνων που να μην το βομβαρδίσει.

Κι επειδή την επομένη της κατάρριψης η Τουρκία σήκωσε 18 F-16 να περιπολούν στη μεθόριο και ενδεχομένως να παραβιάζουν το συριακό εναέριο χώρο, έστειλε το καταδρομικό Moskva γεμάτους πυραύλους στα ανοικτά της Λαττάκια κι εγκατέστησε τους S-400 δημιουργώντας επί της ουσίας μια no fly zone που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της συριακής επικράτειας, ολόκληρη την Κύπρο, τη νοτιοανατολική Τουρκία, το Λίβανο, τμήμα του Ιράκ, τη βόρεια Ιορδανία και το μισό Ισραήλ.

Αποτέλεσμα; Να καθηλωθούν όλα τα τουρκικά πολεμικά.


Όλα τα παραπάνω αποτελούν γνωρίσματα ενός πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά σε συριακό έδαφος μετά την κατάρριψη του Su-24.

Επιπρόσθετα, μαζί τα βυτία, οι ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις κλιμακώθηκαν στην τουρκο-συριακή μεθόριο σε βάρος των διάφορων ισλαμιστικών ομάδων της περιοχής με σφοδρούς βομβαρδισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό των ανταρτών, την αποκοπή της μοναδικής γραμμής τροφοδοσίας τους σε όπλα, εξοπλισμό, φαγητό και μαχητές, μη αφήνοντας δίοδο ούτε καν σε τραυματίες.

Μάλιστα στρατιωτικές πηγές αναμένουν πως μετά από περίπου 1-2 εβδομάδες εντατικών ρωσικών βομβαρδισμών στην περιοχή, θα ακολουθήσει επίθεση του συριακού στρατού, της Χέζμπολάζ και των ιρανικών δυνάμεων για την ολοκληρωτική καταστροφή των ισλαμιστών ανταρτών της περιοχής.

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν όλες τις αντάρτικες ομάδες που εξοπλίζονται από ξένες χώρες στη Συρία.

Πως να αισθάνεται άραγε ο Ερντογάν; Είχαμε ξανατονίσει στη Freepen.gr ότι οι Ρώσοι φημίζονται για τις σκακιστικές τους ικανότητες. Το θέμα δεν είναι ποιος θα φάει το πρώτο πιόνι, αλλά ποιος θα κάνει το ρουα-ματ!

Πως να αισθάνονται όμως και ο Μπασαρ Αλ Ασαντ με το συριακό λαό; Άντεξαν τόσα χρόνια και τώρα αρχίζει ίσως στο βάθος να φαίνεται λίγο φως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail