ΦΡΙΚΗ: και προκάλεσαν τη σφαγή τους και τους απώθησαν με κανόνι νερού και προειδοποιητικές βολές για να μη σώσουν τη ζωή τους

Στρατής Μαζίδης

Αφού η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε (και δεν μπορούσε) για να αιματοκυλιστεί η Συρία, τώρα δεν αφήνει ούτε τον αθώο κόσμο να γλυτώσει μετερχόμενη βάναυσα μέσα.

Χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Τουρκία απωθήθηκαν βιαίως από τις τουρκικές φρουρές στα σύνορα.

Το προσφυγικό κύμα ξέσπασε καθώς μαίνονται σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των κούρδψν της YPG και των τακφιριστών της ISILγια τον έλεγχο μιας πόλης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε το Σάββατο κανόνι νερού ενώ παράλληλα έριξε προειδοποιητικές βολές για να διαλύσει τις μάζες των προσφύγων στη συνοριακή διάβαση στην πόλη Akcakale στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Είναι η ίδια πόλη όπου οι ντόπιοι καταγγέλουν πως οι τζιχαντιστές κυριολεκτικά σουλατσάρουν ελεύθερα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έσπρωχναν μακριά τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Οι αρχές στην Αγκυρα ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα περιορίσουν τον αριθμό της ροής σύριων προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Numan Kurtulmus δήλωσε πως θα επιτραπούν νέοι είσοδοι μόνο σε περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Συρία.

Προφανώς για τον τούρκο αξιωματούχο, όλα είναι μια χαρά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail