Μπαμπά σε παρακαλώ, μη φύγεις! Μην με αφήνεις μόνο μου. Μην πας στον πόλεμο!

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτή η φωτογραφία του μικρού αγοριού που κρατά κλαίγοντας τον πατέρα του αγκαλιάζοντας το πόδι του για να μη φύγει από το σπίτι, έχει δημοσιευθεί σε συριακά κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η εικόνα δείχνει τη θυσία αυτού του ιστορικού λαού.

Επεξηγεί πως τέσσερα και πλέον χρόνια, ακόμη μπορεί και να αντέχει. Μπορεί και μάχεται απέναντι σε αγριεμένες, πεινασμένες και άγριες ορδές από 87 χώρες.

Αυτοί είναι οι μεγάλοι ήρωες, όχι μόνο της Συρίας, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Ο πόλεμος της Συρίας και η αντίσταση του λαού έχει παγκόσμια σημασία για όσους θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι.

Το αγοράκι ζητά το μπαμπά του. Τίποτε περισσότερο. Αυτό του φτάνει μέσα στο λιτό όπως φαίνεται σπιτικό τους. Οι άνθρωποι άλλωστε κάνουν τα σπίτια και ότι αυτά συμβολίζουν. Θέλει να τον έχει δίπλα του, να παίξουν μαζί έξω κι ας είναι μέσα στα χαλάσματα από τις οβίδες και τις ρουκέτες.

Ο μπαμπάς και η μαμά είναι ο κόσμος ολόκληρος.

Και τα παιδιά για τους γονείς επίσης.

Η θυσία αυτού του πατέρα, που δυστυχώς αγνοούμε το όνομά του αλλά στο πρόσωπό τους βλέπουμε όλους τους σύριους πατεράδες, είναι ένα αληθινό μεγαλείο.

Ευχόμαστε από καρδιάς να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στο σπίτι του. Το παιδί του και τη γυναίκα του. Να έρθει η ειρήνη στην όμορφη αυτή χώρα και να πιάσει τη ζωή του από εκεί που την άφησε.

Οι άνθρωποι της αντίστασης, που δεν υποκύπτουν, είναι σίγουρο πως θα καταφέρουν να προκόψουν σε σύντομο χρόνο επειδή έχουν μάθει να δουλεύουν και να μην το βάζουν κάτω.

Καλή Επιτυχία!

Καλή Επάνοδο στο σπίτι!

Το κλάμα του παιδιού να γίνει μια μέρα δάκρυα χαρας!


Η Παναγιά που χθες αποκαταστήσατε, μαζί σας! Το αξίζετε! Το δικαιούστε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail