Ρωσία - Κίνα κάνουν ζέσταμα στη Μαύρη Θάλασσα πριν το μεγάλο ματς στη Μεσόγειο

Στρατής Μαζίδης

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν ασκήσεις αεράμυνας και ελιγμών στον Εύξεινο Πόντο πριν από την κάθοδό τους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο Igor Dygalo, επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου του ρωσικού ναυτικού.

Οι πρώτες ρωσο-κινεζικές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 17-21 Μαΐου, στις οποίες θα μετάσχουν συνολικά 10 πολεμικά σκάφη και από τις δύο χώρες.

«Πριν από την είσοδο στα στενά του Βοσπόρου και του Ελλήσποντου, τα ρωσικά και κινέζικα πλοία που διεξάγουν ασκήσεις για πλοήγηση μέσα από στενά σημεία» συμπλήρωσε ο Dygalo.

Η ναυτική άσκηση της Μεσογείου περιλαμβάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά και δεδηλωμένος στόχος των γυμνασίων είναι να εμβαθυνθεί η φιλική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αλλά και να ενισχυθεί η μαχητική τους ικανότητα στην αντιμετώπιση ναυτικών απειλών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail