Πολύ σκληροί για να πεθάνουν! Ανέκτησαν μέρος του Kobane οι Κούρδοι

Στρατής Μαζίδης

Οι Κούρδοι μαχητές αντιστέκονται ενάντια στους takfiri μαχητές της ISIL και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής με τα τουρκικά σύνορα στο Kobane σύμφωνα με  αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

«Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στο Kobane" δήλωσε ο John Kirby από το Πεντάγωνο προσθέτοντας, "Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κουρδική πολιτοφυλακή εκεί συνεχίζει να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και κρατώντας απέξω την ISIL."

Αναφορές είπε επίσης ότι οι Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι γνωρίζουν το πεδίο της μάχης στην περιοχή πολύ καλύτερα από ό,τι οι τζιχαντιστές, έχουν απωθήσει τους ισλαμιστές από διάφορες περιοχές στο νότιο μέρος της στρατηγικής πόλης.

Πάρα ταύτα προσέθεσε πως μια αεροπορική εκστρατεία εναντίον του ισλαμικού κράτους δεν  επαρκεί για το Kobani:

«Οι βομβαρδισμούς από μόνοι τους δεν πρόκειται να σώσουν το Kobani.»

Το δυνητικό κλειδί για την επιτυχία θα είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των τοπικών επίγειων δυνάμεων.

«Και δεν έχουμε έναν πρόθυμο, ικανό, αποτελεσματικό εταίρο στο έδαφος στο εσωτερικό της Συρίας τώρα»

Ωστόσο η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις την Τετάρτη προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην ομάδα των takfiri με την καταστροφή πέντε τεθωρακισμένων, μια αποθήκης ανεφοδιασμού, μονάδες ελέγχου και οκτώ στρατώνες.

* με πληροφορίες από RT, presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail