Βίντεο έκκληση των γονέων του επόμενου στη σειρά για αποκεφαλισμό

Στρατής Μαζίδης

Οι γονείς του 26χρονου Peter Kassig, πολίτη των ΗΠΑ που κρατείται όμηρος από την τρομοκρατική ομάδα ISIL έκαναν έκκληση μέσω γραπτής δήλωσης αλλά μηνύματος βίντεο για την απελευθέρωσή του, τονίζοντας πως ο γιος τους βρέθηκε στη Συρία για να ενισχύσει το ανθρωπιστικό έργο αλλά και τον πρόσφατο ασπασμό από μέρους του του ισλάμ.

Η κίνηση αυτή των Ed Kassig και Paula Kassig έγινε το Σάββατο ως συνέχεια του φινάλε του βίντεο του αποκεφαλισμού του βρετανού Alan Henning, όπου ο μαχητής της ISIL απείλησε να σκοτώσει τον Kassig.

Ο μαχητής της ISIL απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα, η μαχητική ISIL είπε, «Ομπάμα, έχετε αρχίσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Sham (Συρία). Γι 'αυτό είναι σωστό να συνεχίσουμε να κόβουμε τους λαιμούς των ανθρώπων σας."

Σύμφωνα με τους γονείς του Kassig, ο Peter απήχθη στις 1-10-2013 κι ενώ όδευε προς την ανατολική πόλη της Συρίας, το Deir Ezzor ενώ εργαζόταν για ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία βοηθά τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας δήλωσε επίσης πως ο Peter  πρόσφατα προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και έχει το όνομα Abdul Rahman.


Ο Kassig υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και είχε βρεθεί στο Ιράκ το 2007. Έπειτα  επέστρεψε στη Μέση Ανατολή εργαζόμενος στον ιατρικό κλάδο μετά την απόρριψή τους για ιατρικούς λόγους.

Η απαγωγή του δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι τη δημοσιοποίηση του βίντεο καθώς οι γονείς του διατηρούσαν τη σιωπή τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail