Πρώην μαχητής της ISIL περιγράφει το μαρτύριο ηρωικού πολεμιστή: Δεν είχα δει ποτέ κάποιον τόσο γενναίo στη ζωή μου

Στρατής Μαζίδης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε κούρδος πρώην μαχητής στο yourmiddleeast όπου σε σχετική ερώτηση διηγείται τα παρακάτω:

Αποφάσισα να ρισκάρω τη ζωή μου για να ξεφύγω αφού είδα το δημόσιο αποκεφαλισμό ενός τραυματισμένου κούρδου YPG μαχητή. Ήταν περίπου στην ηλικία μου, αλλά σε αντίθεση με μένα ήταν πολύ γενναίος. Έφτυνε κάθε τζιχαντιστή γύρω του.

Φώναξε συνθήματα για την ελευθερία των Κούρδων και τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. 

Δεν είχα δει ποτέ κάποιον τόσο γενναία στη ζωή μου. 

Τα δάχτυλά του τα είχαν κόψει κι όμως φώναζε ύβρεις κατά των μαχητών της Τζιχάντ. 

Όταν ήρθε η ώρα να εκτελεστεί, τελικά αποκεφαλίστηκε από πίσω για να υποφέρει περισσότερο. Και τότε έριξαν αλάτι στο μισό κομμένο λαιμό του για να πεθάνει στην αγωνία αλλά δεν το έβαλε κάτω μέχρι ότου πέθανε οδυνηρά με αυτόν τον τρόπο. 

Πάρα πολλά παιδιά ήταν παρόντες κατά τη δημόσια εκτέλεση. 

Ωστόσο, ένιωσα πολύ άρρωστος αργότερα και δεν κοιμήθηκε για μία εβδομάδα σκεπτόμενος πως είτε πρέπει να φύγω είτε να αυτοκτονήσω. Ευτυχώς, ευχαριστώ τον Θεό,  η ευκαιρία ήρθε λίγο αργότερα στην πόλη της Serekaniye. 

Περισσότερα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε προσεχώς από τα όσα είπε ο Ομέρ, κούρδος της Συρίας, αρχικά μαχητής του FSA, στη συνέχεια της ISIL και τώρα πλέον αποτροπιασμένος από τα όσα είδε κι έζησε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail