Μόσχα προς Ουάσιγκτον: Πάρτε το ΟΚ της Δαμασκού πριν χτυπήσετε

Στρατής Μαζίδης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη πως η Μόσχα έχει διαμηνύσει στην Ουάσιγκτον πως αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές των τρομοκρατών στη Συρία, χωρίς επίσημη έγκριση της Συρίας, αυτό θα θεωρηθεί ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

"Οι Αμερικανοί έχουν ανακοινώσει ότι θα βομβαρδίσουν θέσεις των τρομοκρατών στα εδάφη της Συρίας χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε έγκρισης ... τους έχουμε πει αυτό θα είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου", δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας της Seliger.

Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας ο John Cirby, γραμματέας του Πενταγώνου δώλωσε σε συνέντευκή του στο BBC World ότι οι ΗΠΑ δε χρειάζονται καμία συγκατάθεση και πως θα χτυπήσουν την ISIL και μόνο.

Ο Λαβρόφ προσέθεσε ακόμη πως ήταν Θείο Δώρο ότι οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι τρομοκράτες είναι αυτοί που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας, αλλά για να απομονώσουν, θα πρέπει να συντονιστεί με τις συριακές αρχές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail