Μια πόλη βάφθηκε κόκκινη από τον πόλεμο. Δεν είναι αυτό που νομίζετε - ΦΩΤΟ

Αγγελική Παρασίδου

Οι δρόμοι της ανατολικής ισπανικής πόλης Bunol γέμισαν με κόκκινο πολτό καθώς χιλιάδες άνθρωποι πέταξαν τόματες ο ένας στον άλλο στα πλαίσια της ετήσιας μάχης "Tomatina" που έχει γίνει ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός.

Κατά την ετήσια αυτή γιορτή που έγινε την Τετάρτη, τα φορτηγά έφεραβ 125 τόνους ώριμες ντομάτες για περίπου 22.000 συμμετέχοντες -πολλοί από το εξωτερικό - για να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως στη μάχη.

Αυτό ήταν η δεύτερη χρονιά κατά την οποία οι ξένοι χρεώθηκαν - 10 ευρώ (13 δολάρια) - για να λάβουν μέρος. Η πόλη των περίπου 20.000 άνθρωποι άρχισε να χρεώνει τους ξένους συμμετέχοντες στα πλαίσια της προσπάθειάς της να πληρώσει χρέη περίπου € 5.500.000 με τα εισιτήρια να έχει γίνει sold out εβδομάδες νωρίτερα.

Οι φωτογραφίες είναι από το AP και το GETTY IMAGES

* απόδοση από AP







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail