Έλληνες εθελοντές στο μέτωπο μαζί με τους Ρωσόφωνους κι ενάντια στους φασίστες του Κιέβου

Στρατής Μαζίδης

Έλληνες εθελοντές συγκαταλέγονται στις τάξεις των στρατιωτικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (ΛΔΝ) σύμφωνα με τη εφημερίδα Athens Courier ενώ την είδηση αναμεταδίδει το RIA NOVOSTI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Ελλήνων στα ανατολικά της Ουκρανίας, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλά όπως άλλοι κάτοικοι της περιοχής που έφυγαν για το Ροστόφ και το Κουμπάν της Ρωσίας.

"Οι Ελληνες του Πόντου, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να ανησυχούν για την τύχη των Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη, καθώς η πόλη έχει παγιδευτεί από τους διαρκείς βομβαρδισμούς του Κιέβου», αναφέρει η εφημερίδα.

Εκτός από τους Ελληνες, στις δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων μάχονται ακόμη δύο τάγματα Σέρβων αλλά και ακόμη 25 ​​πολίτες των ΗΠΑ.

Άραγε ρώτησαν το φίλο του καθεστώτος του Κιέβου, έλληνα ΥΠΕΞ Βενιζέλο αν έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν απέναντι στην εθνοκάθαρση που επιτελείται από τον ουκρανικό στρατό και τις διάφορες ένοπλες ομάδες;

Τουλάχιστον κάποιοι σύγχρονοι Ελληνες αντιμάχονται τους φασίστες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail