Ο ΟΗΕ αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών του Ισραήλ. "Πολεμάμε τη Χαμάς" απαντά το Τελ Αβίβ

Του Στρατή Μαζίδη

Τη νομιμότητα των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που διανύουν την 5η ημέρα τους, αμφισβητεί ο ΟΗΕ δια της επιτρόπου του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Η Navi Pillay δήλωσε χθες πως: "έχουμε λάβει πραγματικά ανησυχητικές αναφορές για απώλειες αμάχων, ακόμη και παιδιών ως συνέπεια των αεροπορικών επιδρομών σε σπίτια. Τέτοιες αναφορές εγείρουν ερωτηματικά για το αν οι στρατιωτικές δράσεις του Ισραήλ είναι εναρμονισμένες με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα". 

Ήδη οι νεκροί από την πλευρά των Παλαιστινίων αριθμούν τους 106 με τους 75 να είναι άμαχοι και τους 23 παιδιά ενώ το Ισραήλ μετρά μόνο 9 τραυματίες.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ανταπαντά πως η επιχειρήση δεν στοχεύει σε άμαχο πληθυσμο:

"Δεν είναι μια επιχείρηση ενάντια στους κατοίκους της Γάζας. Είναι μια επέμβαση ενάντια στη Χαμάς, μια οργάνωση που σκόπιμα και ειδικά χρησιμοποιεί τον τοπικό πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα" ανέφερε η Libi Vice, εκπρόσωπος τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο RT.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail