Πλησιάζει η τελική αναμέτρηση. Αντάρτικες ομάδες συσπειρώνονται πλέον στους κόλπους της ISIL

Στρατής Μαζίδης

Αρκετές ομάδες ανταρτών, ακόμη και αυτές που χαρακτηρίζονται ως μετριοπαθείς και στηρίζονται από τη Δύση, εντάσσονται πλέον στην ISIL δηλώνοντας την υποταγή τους βλέποντας πια το τελικό ξεκαθάρισμα στη Συρία να πλησιάζει.


Οι αναφορές κάνουν λόγο για εκατοντάδες μαχητές όπως η λεγόμενη ταξιαρχία του Sham που αριθμεί περί τους 1000 αντάρτες, που αυτομολούν στους μαχητές takfiri τις τελευταίες ημέρες.

Οι αποστάτες ταξίδεψαν από τη βάση τους στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας στο Idlib στο  προπύργιο της ISIL στην πόλης της Raqqa το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, πολλές ταξιαρχίες που συνδέονταν με τον FSA υποτάχθηκαν στην ISIL.

Οι αποστασίες αυτές εγείρουν πλέον ερωτήματα σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ για τις ομάδες αυτές τις οποίες χαρακτήριζε ως μετριοπαθείς.

Στις 8 Ιουλίου, η σαουδαραβική εφημερίδα Akkaz επιβεβαίωνε οι μαχητές είχαν τη δεύτερη παρτίδα των αντιαρματικών πυραύλων με ΄χωρα κατασκευής τις ΗΠΑ ενώ οι μαχητές takfiri φέρεται να έχουν λάβει αντιαρματικούς πυραύλους TOW στην στρατηγική περιοχή της Qalamoun.

* απόδοση για τη Freepen.gr από presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail