Λύθηκε το μυστήριο των βομβαρδισμών. Ο Ασαντ βομβάρδισε την ISIL σε συριακό έδαφος

Η Συρία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές όχι εναντίον στόχων της Isis στο βόρειο Ιράκ, αλλά εντός της Συρίας, δήλωσε ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι Αλ-Μαλίκι, σύμφωνα με το BBC.
Νωρίτερα, το δίκτυο είχε δημοσιεύσει άρθρο, στο οποίο ο πρωθυπουργός του Ιράκ θεωρείτο ότι είχε πει -μιλώντας στα αραβικά- ότι η Συρία είχε πραγματοποιήσει τις αεροπορικές επιδρομές σε ιρακινό έδαφος.

Η διόρθωση που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC έχει ως εξής: «Συριακά μαχητικά έπληξαν την Αλ Κάιμ, στη συριακή πλευρά των συνόρων. Δεν υπήρξε συντονισμός (ενεργειών)».

Η Αλ Κάιμ είναι πόλη και συνοριακό πέρασμα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νούρι Αλ Μαλίκι είπε ότι «καλωσορίζει κάθε τέτοιου είδους πλήγμα» εναντίον των τζιχανιστικών ομάδων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Σύμφωνα με το BBC, στρατιωτικές πηγές και πηγές ανταρτών δηλώνουν ότι η επίθεση έγινε στην ιρακινή πλευρά των συνόρων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας αρνείται ότι η Δαμασκός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς εντός ιρακινού εδάφους.

tovima.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail