Ανθρώπινη λαοθάλασσα για ένα δέμα με τρόφιμα και φάρμακα

Της Αγγελικής Παρασίδου

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τον ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη κάνει το γύρο του κόσμου.


Το θέαμα απλά τραγικό καθώς ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας περιμένει σε μια ουρά περίπου 18.000 ανθρώπων για λίγη βοήθεια.

Πρόκειται για παλαιστινίους που έχουν εγκλωβιστεί στο στρατόπεδο προσφύγων της Γιαρμούκ στη Δαμασκό.
Χιλιάδες απελπισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι παγιδευμένοι μέσα στον καταυλισμό στην άκρη της συριακής πρωτεύουσας εμφανίστηκαν να "πολιορκούν" ανθρώπους της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσπάθησε να διανείμει δέματα με τρόφιμα.
Ο αποκλεισμός της Γιαρμούκ έχει ως αποτέλεσμα την οξεία έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης. Μεγάλο μέρος του καταυλισμού έχει καταστραφεί από βομβαρδισμούς και οι προσπάθειες για την παροχή βοήθειας σε όσους παραμένουν σε αυτόν δεν είναι καθόλου εύκολες λόγω των εχθροπραξιών.
Πάρα ταύτα οι εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών έχουν παραδώσει περίπου 7.000 δέματα με  τρόφιμα κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών. Η πιο πρόσφατη παράδοση που περιελάμβανε 450 δέματα ήταν την Τετάρτη με τον ΟΗΕ να αναγνωρίζει ότι το ύψος της ενίσχυσης είναι "σταγόνα στον ωκεανό".
Η Γιαρμούκ βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού από τον περασμένο Ιούλιο ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν χάσει αρκετό βάρος καθώς υποσιτίζονται ενώ είναι εκτεθειμένο σε ασθένειες, τραυματισμούς φλερτάροντας καθημερινά με το θάνατο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail