ΘΑΝΑΣΙΜΟ πλήγμα του Ασαντ που ξεδόντιασε τους ισλαμοφασίστες έξω από τη Δαμασκό

Του Στρατή Μαζίδη

Θανάσιμο πλήγμα στους ισλαμοφασίστες του Μετώπου Αλ Νούσρα επέφερε σε χθεσινή ενέδρα νότια της Δαμασκού ο συριακός στρατός όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.
Η νέα αυτή μεγάλη επίθεση που είχε στόχο μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα επέφερε την απώλεια 175 ισλαμιστών εδραιώνοντας την κυριαρχία του Ασαντ στην πρωτεύουσα.

Για «ονειρεμένο χτύπημα» κάνει λόγο το πρακτορείο SANA σε βάρος των τρομοκρατών. 

Η επίθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της ανατολικής Γκούτα που ελέγχεται από τους αντάρτες και πιθανότατα θα ωθήσει τις ομάδες αυτές να αποτραβηχθούν ακόμη μακρύτερα της Δαμασκού καθώς τα προάστια της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε προπύργια της αντιπολίτευσης από το Μάρτιο του 2011, όταν η εξέγερση έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εάν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ των συριακών μέσων ενημέρωσης τότε θα πρόκειται για μία από τις πλέον θανατηφόρες επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των ανταρτών στην περιοχή.Σύμφωνα με τις αναφορές αρκετοί από τους ισλαμιστές που βρήκαν το θάνατο ήταν ξένοι μαχητές που ήρθαν στη Συρία από τη Σαουδική Αραβία, την Τσετσενία και το Κατάρ.


* με πληροφορίες από SANA, AP, Huffington Post
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail