Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για ένοπλη εισβολή!

Της Αγγελικής Παρασίδου

Ο ΥΠΕΣ της Ουκρανίας Αρσεν Αβάκοφ κατηγόρησε τη Ρωσία για ένοπλη εισβολή σχετικά με τον  αποκλεισμό του αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαίας.

Ωστόσο ο Αβάκοφ τονίζει ότι δεν έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις και πως το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο πριν ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις.Ο Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι τα στρατεύματα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, που σταθμεύουν στη Σεβαστούπολη, εθεάθησαν έξω από το αεροδρόμιο Belbek, αν και το εσωτερικό του τερματικού σταθμού ελέγχεται από ουκρανικά στρατεύματα.«Το αεροδρόμιο δε λειτουργεί . Στην εξωτερική περίμετρο υπάρχουν δικά μας σημεία ελέγχου. Εκεί δεν έχουν σημειωθεί ένοπλες συγκρούσεις ", προσθέτει ο Αβάκοφ.

Πιθανή επιβεβαίωση των αιτιάσεων του ουκρανού ΥΠΕΣ θα σημάνει και επίσημα την αμφισβήτηση της ουκρανικής κυριαρχίας στην περιοχή της Κριμαίας.
«Κάθε κίνηση, ιδιαίτερα με όπλα έξω από επίσημες κατοικίες θα ερμηνευθούν από εμάς ως στρατιωτική επίθεση», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρχύνοφ.


* με πληροφορίες από Ria Novosti
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail