Οι ρώσοι έστειλαν τουρκικό δορυφόρο στο διάστημα

Του Στρατή Μαζίδη

Από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ εκτοξεύθηκε νωρίς σήμερα τα ξημερώματα ρωσικός διαστημικός πύραυλος τύπου Proton μεταφέροντας στο διάστημα τον τουρκικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο TurkSat-4A που κατασκευάστηκε από τη Mitsubishi με σκοπό την παροχή τηλεοπτικών μεταδόσεων και υπηρεσιών δεδομένων στην Τουρκία, την Ευρώπη, την κεντρική Ασία και τη Μέση ανατολή.

Όπως ανακοίνωσε η Turksat company πρόκειται για τον τέταρτο δορυφόρο της ενώ αργότερα μέσα στο χρόνο αναμένεται και η αποστολή ενός ακόμη τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου, του Turksat-4В.

 Μας αρέσει ή όχι, με τέτοιες συμφωνίες και συνεργασίες δημιουργούνται δεσμοί και συμμαχίες. Κι όχι με θρύλους, ιστορίες και προφητείες (που δεν ξέρουμε κι αν τις είπαν όσοι τις χρεώθηκαν) περί ξανθού γένους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail