Προκαλεί η Σαουδική Αραβία εξοπλίζοντας επικίνδυνα με βαρύ οπλισμό τους αντάρτες στη Συρία

Του Στρατή Μαζίδη

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η Σαουδική Αραβία ούσα απογοητευμένη από το αδιέξοδο του δεύτερου γύρου των συνομιλιών της Γενεύης 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία φέρεται να προσφέρθηκε να παράσχει στους αντάρτες αντιαεροπορικούς πυραύλους. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για άλλη μια φορά ότι σαμποτάρει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την πίεση για αλλαγή καθεστώτος.
Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal ρωσικής κατασκευής αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα και κινεζικά μεταφερόμενα συστήματα αεράμυνας( man-portable) βρίσκονται ήδη σε αποθήκες στην Ιορδανία και την Τουρκία.
Ένας Άραβας διπλωμάτης και πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης δήλωσαν στη WSJ ότι αυτές οι προμήθειες είναι πιθανό να ανατρέψουν τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης καθώς οι αντάρτες θα καταστούν ικανοί να αναμετρηθούν με την κυβέρνηση τόσο όσον αφορά στις αεροπορικές επιδρομές όσο και καταστρέφοντας τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα τη στιγμή που μόλις χθες έπεσε η Χομς και παραδόθηκαν οι ισλαμιστές αντάρτες.
"Νέα πράγματα φθάνουν σύντομα" δήλωσε στην εφημερίδα και αναμεταδίδει το Russia Today δυτικός διπλωμάτης με γνώση στις παραδόσεις των σχεδιαζόμενων όπλων.


Οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη το συνολικό όγκο της στρατιωτικής βοήθειας που θα σταλεί. Τα νέα όπλα αναμένεται να φθάσουν στη Νότια Συρία από την Ιορδανία, ενώ οι αντάρτες στο βορρά θα προμηθευτούν τα όπλα από την Τουρκία, ανέφερε ο δυτικός διπλωμάτης.
Ωστόσο εκφράζονται πλέον ξεκάθαρα φόβοι ότι αυτού του είδους η ενίσχυση των ανταρτών στη Συρία δημιουργεί κινδύνους ασφαλείας και για τα πολιτικά αεροσκάφη που μπορεί να καταστούν στόχοι!


Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως ήδη από τον περασμένο Ιούνιο πολλά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι η Σαουδική Αραβία είχε αρχίσει την παροχή εκτοξευτών αντιαεροπορικών πυραύλων στους μαχητές στη Συρία. Εντούτοις, επισήμως Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ δηλώνουν αντίθετες με τον εξοπλισμό των ανταρτών με μεγάλα πυροβόλα όπλα και αντιαεροπορικούς πυραύλους καθώς θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail