Ξεκάθαρο ΟΧΙ στις κάμερες στις τάξεις που ΑΝ μπουν, δύσκολα θα βγουν

Διαβάζουμε ότι η Υπ. Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπεραμύνθηκε της δυνατότητας που δίνεται για απευθείας σύνδεση των μαθητών που απουσιάζουν με την τάξη τους κατά την παράδοση των μαθημάτων, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τονίζοντας ότι «είναι μια μέθοδος για εξαιρετικά έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή η επιδημική κρίση».

Του Στρατή Μαζίδη

Πάντως η ίδια Αρχή τον περασμένο Σεπτέμβριο με την υπ' αριθμ. 21/2019 απόφασή της, έκρινε ότι «ένα δημόσιο σχολείο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά τις ώρες που αυτό λειτουργεί, ενώ κατά τις ώρες μη λειτουργίας της σχολικής μονάδας αρμόδιος για την προστασία του χώρου είναι ο εκάστοτε δήμος και άρα μόνον αυτός μπορεί να αποτελεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων» [https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/299278_ohi-stis-kameres-sta-sholeia-apo-tin-arhi-prostasias-dedomenon-prosopikoy].

Βέβαια οι εξαιρετικές καταστάσεις συνήθως επιφέρουν μόνιμα μέτρα. Και για να έχουμε καλό ρώτημα: Με 2977 Γυμνάσια και Λύκεια - αφήνω εκτός τα δημοτικά για την ώρα - όπου αν το κάνουμε επί 3 [οι τάξεις] κι αυτό επί άλλα πάνω-κάτω 3 [τα τμήματα] μας κάνει περίπου 27.000. Θα αγοράσουμε ισόποσες κάμερες; Θα τις ενοικιάσουμε; Δύσκολο. Κι η εγκατάστασή τους; Κι ο χειρισμός τους, δημιουργία πλατφόρμας κτλ; Καλές δουλίτσες βλέπω...

Και για να έχουμε και δεύτερο καλό ρώτημα, όλα αυτά θα γίνουν για...10 ημέρες διότι τόσες θα πάνε συνολικά σχολείο τα παιδιά; Μετά; Θα ξηλωθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός; Θα πεταχτεί; Ή θα παραμείνει ανενεργός εκεί που είναι ώστε κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί ξανά; Πώς θα στηθούν οι κάμερες; Πού θα βλέπουν; Ποιος θα τις χειρίζεται;

Η υπουργός παιδείας έχουμε καταλάβει ότι έχει μια αδυναμία στις κάμερες καθώς συχνά-πυκνά είναι καλεσμένη στην τηλεόραση. Δικαίωμά της. Δικαίωμα όμως και του καθενός μας να μην επιθυμεί τα παιδιά του να βιντεοσκοπούνται  μέσα στις τάξεις όπως ακριβώς ορισμένοι δε συμφωνούσαμε τα παιδιά μας μέσα στο σχολικό χώρο ή κατά την ώρα δραστηριότητων να φωτογραφίζονται / βιντεοσκοπούνται και δεν το επιτρέψαμε.

Δεν είναι το γήπεδο της Τούμπας η σχολική αίθουσα για να συνδεθούμε με το Γιώργο Τραπεζανίδη να μας περιγράψει τι γίνεται στο ΠΑΟΚ - Ηρακλής ούτε τηλεοπτικό προϊόν προς παρακολούθηση.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.