Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία προλέγει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όμως υπάρχει ένα ΑΛΛΑ

Freepen.gr - Η Τουρκία σχεδιάζει νέες μελέτες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεννόησης που πρόσφατα υπέγραψε η Τουρκία με την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Dönmez, μεταδίδει η hurriyetdailynews.com.

Πριν από τη συνάντησή του με τους ανθρακωρύχους από διάφορες πόλεις της Τουρκίας για την Ημέρα των Διεθνών Ορυχείων στην Άγκυρα, ο Dönmez δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία με τη Λιβύη χρειάζεται πρώτα έγκριση από τα κοινοβούλια τόσο της Τουρκίας όσο και της Λιβύης.

Στις 27 Νοεμβρίου, η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνίας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Λιβύη υπέγραψαν δύο μνημόνια συμφωνίας, το ένα εκ των οποίων αφορά στον ορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην περιοχή. Ωστόσο τα μνημόνια αυτά δεν τα έχουμε δει, ούτε υπάρχει οπτικό υλικό από την στιγμή των εικαζόμενων υπογραφών.

"Όπως και σε άλλους τομείς, οι εταιρείες που θα χορηγήσουμε άδειες θα ξεκινήσουν μελέτες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχές ναυτιλιακής δικαιοδοσίας στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας", ανέφερε ο Dönmez.

Αυτό που όμως παραβλέπει ο Dönmez, αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχουν οι συμφωνίες που δεν έχουμε δει, είναι ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λιβύη είναι αντίθετη σε αυτές. Σε πρώτο χρόνο φαίνεται ότι η Αγκυρα πιέζει και δοκιμάσει αντοχές / αντιδράσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail