Χαφτάρ-LNA: Καλούμε τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου να παρέμβουν - Εμποδίστε την Τουρκία

Freepen.gr - Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Khalifa Haftar, επιβεβαίωσε την απόρριψη των μνημονίων συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες και την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία που υπέγραψε η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη με την Τουρκία την Τετάρτη και παρουσιάζει η addresslibya.co.

Η Γενική Διοίκηση του LNA κάλεσε την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας και τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου να παρέμβουν για να αντιμετωπίσουν και να εμποδίσουν τα τουρκικά σχέδια αποκατάστασης της καταστροφικής επιρροής τους στην περιοχή, ήτοι την αναβίωση της εποχής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Γενική Διοίκηση δήλωσε ότι παρακολούθησε την υπογραφή δύο μνημονίων με την τουρκική κυβέρνηση από τη GNA, η οποία δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες, καθιστώντας τες άκυρες.

Αυτό το βήμα της κυβέρνησης της Τουρκίας και της GNA ήταν εχθρικό και απειλεί τη διεθνή ειρήνη, την ασφάλεια και τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα και επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου. Είναι αντίθετο προς τους διεθνείς νόμους και τα έθιμα και την αρχή της καλής γειτονίας, τόνισε η Διοίκηση του LNA.

Η Τουρκία προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της να ελέγξει τις σημαντικότερες ναυτιλιακές γραμμές που ελέγχουν το διεθνές εμπόριο καθώς και τον έλεγχο της περιοχής της νότιας Ευρώπης εκμεταλλευόμενη τον κλινικό θάνατο της κυβέρνησης του Fayez al-Sarraj (GNA) και την κατάρρευση της πριν από τις δυνάμεις του LNA στη δυτική περιοχή των επιχειρήσεων στα περίχωρα της Τρίπολης, επεσήμανε.

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται επίσης τις τρομοκρατικές και εγκληματικές πολιτοφυλακές που ελέγχουν την Τρίπολη, πολιτικά και στρατιωτικά, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, καθιστώντας την τουρκική κυβέρνηση σε θέση που να ελέγχει τη σκηνή στην Τρίπολη και αξιοποιώντας την κυβέρνηση του al-Sarraj για να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της στην περιοχή, πιστεύοντας ότι θα πραγματώσει τα όνειρά της για οθωμανική εκ νέου κατοχή.

Υπογράφοντας τα μνημόνια συμφωνίας με την GNA, η Τουρκία έχει γίνει άμεση απειλή για τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης και την ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας, υποστηρίζοντας την τρομοκρατία και το έγκλημα με το λαθρεμπόριο όπλων και σύγχρονων στρατιωτικών τεχνικών προς όφελος των τρομοκρατικών ομάδων κι ένοπλων πολιτοφυλακών, εξήγησε η Διοίκηση του LNA.

Η Τουρκία απειλεί τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής προσπαθώντας να ελέγξει τις δυνατότητες της λεγόμενης οικονομικής ζώνης στην πλούσια μεσογειακή λεκάνη πέρα ​​από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, η οποία θα οδηγήσει την περιοχή σε σύγκρουση περιφερειακών συμφερόντων για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές φιλοδοξίες, απειλώντας τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, πρόσθεσε η δήλωση.

Η Γενική Διοίκηση του LNA επιβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη απόρριψη αυτών των συμφωνιών για τη ναυτιλία και την ασφάλεια, ζητώντας την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail