Ο Ιμάμογλου ορθώνει ανάστημα για τις εκδιώξεις Δημάρχων: Ο καθένας να ξέρει που στέκεται, λυπηρά όσα συμβαίνουν


Freepen.gr - Ο Δήμαρχος της αντιπολίτευσης της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu άσκησε σκληρή κριτική την Τρίτη για την εκδίωξη τριών Κούρδων δημάρχων στην ανατολή της Τουρκίας, απορρίπτοντας τις αναφορές για την περαιτέρω εκδίωξη των κυρίων δημάρχων της αντιπολίτευσης.

"Η βούληση του έθνους είναι πολύ σημαντική, το να αγνοείς τη βούληση του έθνους είναι ένα σοβαρό λάθος ... Είναι πολύ λυπηρό, καταδικάζω έντονα την στάση αυτή και είμαι εναντίον της, όλοι πρέπει να γνωρίζουν τη θέση τους", ανέφερε ο ανεξάρτητος ιστότοπος ειδήσεων T24 ότι δήλωσε ο İmamoğlu.

Η τουρκική κυβέρνηση τη Δευτέρα απομάκρυνε τρεις Κούρδους δημάρχους στις ανατολικές επαρχίες του Ντιγιαρμπακίρ, του Μάρντιν και του Βαν, με ισχυρισμούς για συνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.

Έχουν εμφανιστεί αναφορές ότι η καταστολή θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει και τους δημάρχους της αντιπολίτευσης, του CHP, ενώ ο Gürsel Tekin ισχυρίζεται τη Δευτέρα ότι η προετοιμασία βρίσκεται σε εξέλιξη για να την εκδίωξη των Δημάρχων του κόμματος της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Ersin Ramoğlu, σε μια στήλη τη Δευτέρα, δήλωσε ότι 34 δήμαρχοι του CHP σε ολόκληρη τη χώρα με υποτιθέμενους δεσμούς με τρομοκράτες θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από το αξίωμά τους ανά πάσα στιγμή.

Όταν ρωτήθηκε ο İmamoğlu αν η κυβέρνηση έχει τώρα τα μάτια της στραμμένα στους δημάρχους του CHP, δήλωσε ότι κανείς δεν είχε τέτοια εξουσία.

"Κανείς δεν έχει απεριόριστη εξουσία. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ενεργούν σαν να το κάνουν, αλλά θα προκαλέσουν απώλειες στη χώρα αυτή. Θα χάσουν τον εαυτό τους. Στην πραγματικότητα, χάνουν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail