Η Τουρκία ήταν ενήμερη ότι οι επιθέσεις των τρομοκρατών θα συνθλιβούν - Λαβρόφ

Freepen.gr - Οι επιθέσεις των τζιχανστιστών της Hayat Tahrir Al-Sham στο Idlib θα συνθλιβούν, η Τουρκία έχει ειδοποιηθεί γι 'αυτό, δήλωσε ο ρωσικός υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Από κοινού με τους Τούρκους συναδέλφους μας, για να σταματήσουμε τις τακτικές παραβιάσεις από αυτούς τους τρομοκράτες του καθεστώτος παύσης των εχθροπραξιών, αν και δεν επεκτείνεται σε αυτούς, έχουμε καταστήσει σαφές ότι εάν εκτελούν επιθέσεις από αυτή τη ζώνη, θα είναι καταστέλλονται με ισχύ. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αυτές οι προκλήσεις δεν έχουν σταματήσει", δήλωσε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον Γκανέζο ομόλογό του Shirley Ayorkor Botchwey.

Πρόσθεσε ότι σε όλες τις περιπτώσεις προειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι ότι θα υπάρξει απάντηση και πως αυτή η πρακτική δε θα σταματήσει.

Ο Λαβρόφ έκανε λόγο για διαρκείς επιθέσεις των εξτρεμιστών και πως η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Idlib.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβουσόγλου νωρίτερα την Τρίτη ότι η Τουρκία ήρθε σε επαφή με τη Ρωσία για την πρόσφατη επίθεση της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας σε μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία στο Idlib.

"Πρέπει να διασφαλίσουμε μια κατάπαυση του πυρός στο Idlib. Η συνοδεία μας υπέστη πρόσφατα επίθεση. Επικοινωνήσαμε αμέσως με τη Ρωσία. Οι επαφές συνεχίζονται. Σε περίπτωση ανάγκης, θα μιλήσω με τον [υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι] Λαβρόφ. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τη λειτουργία του παρατηρητηρίου που λειτουργεί υπό τις συμφωνίες της Αστάνα", δήλωσε ο Τσαβουσόγλου στους δημοσιογράφους.

"Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πρόθεση να αποσύρουμε τα παρατηρητήρια", ανέφερε ο Τσαβουσόγλου σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail