Τι συμβαίνει και οι Ελληνες δεν μπορούν να βρουν διαμερίσματα 50-80 τμ για να μείνουν στην Αθήνα

Bru-nO / pixabay
Μια ενδιαφέρουσα επιστολή με αρκετές άγνωστες πτυχές της αγοράς ακινήτων στο Δήμο Αθηναίων ένας κάτοικος του κέντρου στον επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, Θάνο Τζήμερο, την οποία ο τελευταίος δημοσίευσε αυτούσια:

Καλημέρα,

Έχοντας πρόσφατα βρεθεί στην αναζήτηση κατοικίας για ενοικίαση ανακάλυψα μια δυσθεώρητη αύξηση των μισθωμάτων που με άφησε έκπληκτο. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι για 110 τμ στο Λόφο Στρέφη μας ζητήθηκαν 1.100 € (!!!), για 110 τμ στη Νεάπολη Εξαρχείων 880€ (από αυτό το σημείο φύγαμε το 2014 θεωρώντας πολλά τα 650€ που πληρώναμε για 170 τμ. σε art deco κτήριο με αποκλειστική χρήση ταράτσας), για 150 τμ στο Βύρωνα 1.300€ κ.ο.κ. Αρχικά απέδωσα κι εγώ τις παράλογες τιμές στο AirBnB, θύμα της αριστερόστροφης προπαγάνδας (ο αντιδήμαρχος Αθηναίων «μεταναστευτικής πολιτικής» το κατηγόρησε για το ότι «δε βρίσκουν φθηνά σπίτια οι μετανάστες»!!!), αλλά μια πιο προσεκτική έρευνα μου κατέδειξε τα εξής:

Πάνω από 100.000 διαμερίσματα 50-80 τμ έχουν ενοικιασθεί για τους μετανάστες με χρήματα της ΕΕ (δλδ. δικά μας), των Δήμων (δλδ. δικά μας), των ΜΚΟ (που χρηματοδοτούνται μέσα από περίεργες διαδρομές από εμάς) κ.ο.κ. Επίσης πάνω από 200 ακίνητα του ΥΠΕΚΑ (δηλώσεις Αχτσιόγλου) και 100 του Δήμου Αθηναίων (πρόγραμμα POLIS²) έχουν παραχωρηθεί δωρεάν για τους ίδιους ή παραπλήσιους σκοπούς.

Αυτό ώθησε τους ελάχιστους πλέον Έλληνες που επιβιώνουν στο Κέντρο να αναζητήσουνε μεγαλύτερα διαμερίσματα.

Αλλά και αυτά ενοικιάζονται από ΜΚΟ και επιτήδειους που τα υπενοικιάζουν σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία των ψευτοεθελοντών και των στελεχών τους. Για παράδειγμα ρετιρέ 170 τμ. στη Φωκίωνος Νέγρη, ιδιοκτησίας φίλου μου, ενοικιάστηκε ανακαινισμένο το 2013 προς 500€ σε επιτήδειο (με πάνω από 30 αντίστοιχες μισθώσεις) που βολεύει τους προαναφερθέντες.
Το αποτέλεσμα είναι παρανοϊκό: από τους φόρους, τα δημοτικά τέλη και τις εισφορές μας πληρώνονται δωρεάν διαμονές για αυτούς που δε θέλουμε να βρίσκονται στη χώρα μας, αυξάνοντας τα ενοίκια που εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε!

Επειδή λοιπόν η παροχή δωρεάν στέγης σε μετανάστες είναι ρατσιστική (αφού δε γίνεται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους Έλληνες), επιλεκτική (αφού κριτήριο έχει άλλο από τα εισοδηματικά που ισχύουν για την επιδότηση ενοικίου π.χ.) και συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε αρχής υγιούς ανταγωνισμού (αφού ο μετανάστης έχει μηδενικά «λειτουργικά» και ανταγωνίζεται έτσι τον Έλληνα στην αγορά εργασίας – όταν αποφασίσει να εργαστεί) στρέφομαι κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Δήμου Αθηναίων (δείτε τον εμετικό τρόπο που παρουσιάζουν την κατάληψη της Αθήνας από επήλυδες στο CuringTheLimbo, την πρωτοβουλία τους), του ΥΠΕΚΑ και κάθε άλλου (Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία, ΜΚΟ κλπ.) που παρέχει δωρεάν στέγη ή επιπλέον της νόμιμης επιδότηση στέγης ή εγγυοδοσία στέγης με κριτήριο τους «νέους κατοίκους των Αθηνών» εξωθώντας εμάς τους «παλιούς» εκτός Λεκανοπεδίου!

Πιστεύετε ότι μπορούμε με κάτι τέτοιο να έχουμε τύχη στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;

ΓΧ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail