Θ. Καρυώτης: Κλειδί για την ΑΟΖ η οριοθέτηση με την Αίγυπτο - Γιατί είναι ρίσκο η Χάγη

Άλλο συνεκμετάλλευση, άλλο συνδιαχείριση, το ρίσκο του Διεθνούς Δικαστηρίου -  Ο αποκαλούμενος από πολλούς «πατέρας της Ελληνικής ΑΟΖ», ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας από την Ουάσιγκτον στον 98.4, ανέλυσε όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι στη παρούσα συγκυρία, με την Τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, «κλειδί» για την Ελλάδα αναδεικνύεται, η άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο. 

Ο κ. Καρυώτης, αφού εξήγησε την διαφορά συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στις απόψεις Κοτζιά και όσα διατύπωσε για την επήρεια του Καστελόριζου και τα «δικαιώματα» ΑΟΖ της Τουρκίας, στην περιοχή. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έχει το ρίσκο μίας καλής ή κακής απόφασης, όμως το κυριότερο είναι πως ακόμη κι αν μια απόφαση ενός τέτοιου δικαστηρίου, τερμάτιζε την διαφορά μας με την Τουρκία, η τελευταία σε καμία περίπτωση δεν θα αποδέχονταν την όποια απόφαση, αφού, έτσι ουσιαστικά θα έπρεπε να εγκαταλείψει όλο το πλέγμα των αντιπαραθέσεων με την Ελλάδα, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που η Τουρκία με την στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας», επιχειρεί το ακριβώς αντίθετο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail