Οι ΗΠΑ μετά το F-35 καταρρίπτουν και το TF-X των Τούρκων; Ασφυκτική πίεση στους Βρετανούς

Freepen.gr - Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η είδηση ότι η Rolls Royce δε θα μετάσχει τελικά στο πρόγραμμα της ανάπτυξης του εγχώριου τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενιάς TF-X. Τα σύννεφα είχαν διαφανεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα στη Freepen.gr η βρετανική εταιρεία φαίνεται πως εμφανιζόταν απρόθυμη να παράσχει τεχνογνωσία σχετικά με τους κινητήρες στην τουρκική πλευρά. Ωστόσο ο Ιρανός αναλυτής Babak Taghvaee‏ έρχεται να παρουσιάσει μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδοχή.

Ο Babak Taghvaee‏ εκτιμά ότι μετά την απόσυρση της Rolls Royce, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να ασκούν πίεση και σε άλλες βρετανικές εταιρείες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του τουρκικού μαχητική TF-X, ανάμεσα τους και η BAE, να αποσυρθούν από το πρόγραμμα. Θεωρητικά η Αγκυρα θα επιτάχυνε το πρόγραμμα των TF-X μαχητικών τα οποία αρχικά προορίζονταν ώστε να αντικαταστήσουν στο μέλλον τα F-16, για να καλύψουν το κενό των F-35A εφόσον τελικά δεν παραδοθούν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail