Καταπέλτης η 20χρονη φοιτήτρια που έχασε το μάτι της στο Παρίσι: Δεν αναγνωρίζω τη χώρα μου. Αυτές δεν είναι οι αξίες που έμαθα στο σχολείο

Freepen.gr - Η Γαλλία μαστίζεται για 15η εβδομάδα από τις διαμαρτυρίες των Gilets Jaunes (κίτρινα γιλέκα), με τον απολογισμό των τραυματισμών να είναι από τις χειρότερες πολιτικές αναταραχές εδώ και δεκαετίες που μοιάζουν με εκείνες ενός μικρού πολέμου. Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς των θυμάτων, ο Emmanuel Macron πιέζει την κατάσταση.

«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Είμαστε στη Γαλλία, μια από τις παλαιότερες και καλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο», λέει η Fiorina Jacob Lignier, η οποία έχασε το μάτι της σε μια διαδήλωση στο Παρίσι στις 8 Δεκεμβρίου. «Συνήθως καταδικάζουμε από μακριά άλλες χώρες όπου συμβαίνει αυτό, μόνο που τώρα συμβαίνει εδώ, είναι απίστευτο».

Η Lignier, 20χρονη φοιτήτρια φιλοσοφίας, ταξίδεψε από τη βόρεια πόλη της Amiens για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους φόρους καυσίμων με το φίλο της, Maxime που δήλωσε στο RT ότι προχωρούσαν με μια ομάδα ειρηνικών διαδηλωτών, όταν κάποιοι στιγμή ορισμένοι κουκουλοφόροι άρχισαν να βανδαλίζουν ένα κατάστημα σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων.

Η αστυνομία "άρχισε να πυροβολεί" μπάλες λάμψεις "και να ρίχνει χειροβομβίδες αερίου προς όλες τις κατευθύνσεις" με το ζευγάρι να παραμένει επί δύο ώρες εγκλωβισμένο ανάμεσα σε μια γραμμή χωροφυλάκων και έναν τοίχο, χωρίς δίοδο διαφυγής.

Η Lignier είπε ότι το τελευταίο πράγμα που θυμάται ήταν οι κραυγές των αστυνομικών που εκκαθάρισαν το δρόμο για τους πυροσβέστες, κατόπιν μια βομβίδα αερίου την χτύπησε στο κεφάλι και βρέθηκε στο έδαφος.

Όταν ξύπνησε, η μύτη της ήταν σπασμένη, το πρόσωπό της πρησμένο από τα κατάγματα και δεν μπορούσε να δει μέσα από το αριστερό της μάτι. Τις επόμενες 16 ημέρες, η Lignier υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο.

«Το μάτι μου πονάει ακόμα. Κατά την επόμενη χειρουργική επέμβαση, θα το αφαιρέσουν. Είναι δύσκολο να νιώθω όλα αυτά, δεν μπορώ να πάω σε διαλέξεις, δεν μπορώ να διαβάσω και η μετακίνηση του ματιού μου είναι ανυπόφορη», δήλωσε η Fiorina καταλήγοντας:

«Δεν αναγνωρίζω τη χώρα μου. Αυτές δεν είναι οι αξίες που έμαθα στο σχολείο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail