Τι ανησυχεί περισσότερο το Ισραήλ;

Σύμφωνα με το έγκυρο πληροφοριακό δελτίο του Ισραήλ για αμυντικά ζητήματα, DebkaFile, η ανακοίνωση των αντιμέτρων του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μετά την προχθεσινή κατάρριψη του IL-20, έχει θορυβήσει τους «θερμοκέφαλους» στο Τελ Αβίβ.

Δημήτρης Γιαννόπουλος

«Οι S-300 είναι το λιγότερο - Η Ρωσία μας κήρυξε ηλεκτρονικό πόλεμο», λένε οι Ισραηλινοί αμυντικοί αναλυτές.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι πλέον η Ρωσία θα προκαλεί ηλεκτρονικές παρεμβολές όχι μόνο στα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας πολεμικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν να επιτεθούν στο συριακό έδαφος, αλλά θα «τυφλώνει» ακόμα και τη αμφίδρομη δορυφορική κάλυψη η στοχοθεσία αυτών των επιχειρήσεων.

Κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό μέσω της συστοιχίας κλιμακωτών scalar ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολέων που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι στις παράκτιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα θεωρεί ότι έτσι η Ρωσία «προκαλεί το Ισραήλ σε έναν ηλεκτρονικό πόλεμο, σε μια όμως πολύ μεγαλύτερη αρένα από εκείνες που είχε γνωρίσει στα τελευταία 35 χρόνια».

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση της βαθειάς ανησυχίας των πηγών του DabkaFile ότι “τόσο το ναυτικό όσο και η αεροπορία της χώρας θα συρθούν σε ένα πόλεμο που ξεπερνά τις δυνατότητές τους”.

Εννοείται δηλαδή, πως ένας τέτοιος «διαστημικός» πόλεμος (που θυμίζει το SDI του Ρόναλντ Ρήγκαν), θα ξεπερνούσε τις δυνατότητες των Ισραηλινών, αν ήταν αναγκασμένοι να τον διεξαγάγουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ απέναντι στους Ρώσους.

Με άλλα λόγια, αυτό που φοβούνται πάνω απ’ όλα οι «θερμοκέφαλοι» της Μέσης Ανατολής είναι η εύγλωττη σιωπή Αμερικανών, Γάλλων και Εγγλέζων, μετά την κατάρριψη του ρώσικου reconnaissance plane και την ανακοίνωση των αντιμέτρων της Μόσχας.

Ο Πούτιν δεν θα έφτανε ποτέ σε τέτοια απότομη «κλιμάκωση» της αμυντικής θωράκισης του Άσσαντ, χωρίς να εξασφαλίσει πρώτα τουλάχιστον την «συγκατάβαση» των άσπονδων φίλων του» αντί-γκλομπαλιστών» στο Δυτικό Στρατόπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail