Νέα ανατροπή - Αμερικανικές μηχανοκίνητες δυνάμεις σε κοινές περιπολίες με τους Κούρδους στην Ιεράπολη

photo - Al-Masdar News
Freepen.gr - Οι αμερικανικές μηχανοκίνητες δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή περιπολία με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στην Ιεράπολη στο βορρά της επαρχίας του Χαλεπίου στην πρώτη γραμμή.

Οι ενισχυμένες περιπολίες των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των Κούρδων που υποστηρίζονται από το Πεντάγωνο έρχονται ενώ η Αγκυρα κάνει σοβαρές απειλές για την έναρξη μιας επίθεσης για την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την Ιεράπολη τη γύρω περιοχή.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι ανταρτικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία (καθοδηγούμενες από την Άγκυρα) πραγματοποιούν ήδη προκαταρκτικές κινήσεις για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Manbij (Ιεράπολη).

Πρόσφατα, δύο στρατιώτες του αμερικανικού συνασπισμού (τουλάχιστον ένας επιβεβαιώθηκε ότι είναι Αμερικανός) σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση IED στο Manbij αλλά ακόμη δεν έχει κατηγορηθεί καμιά πλευρά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι η χώρα του θα αποσυρθεί άμεσα από τη Συρία και θα αναλάβουν "άλλοι".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail