Πως η Τουρκία προσπαθεί να πιάσει κορόιδα Ρωσία και ΗΠΑ στη Συρία - Τι παζαρεύει ταυτόχρονα

 REUTERS/Khalil Ashawi Turkish-backed Free Syrian army members ride on motorbikes near a Turkish military vehicle, Afrin, Syria, March 19, 2018 
Freepen.gr - Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Τούρκου αναλυτή Μετίν Γκουρτσάν φιλοξενείται στο al-monitor.com με τίτλο "Αποκρυπτογράφηση της παράδοσης της Tell Rifaat από τη Ρωσία στην Τουρκία".

Ο Γκουρτσάν υποστηρίζει ότι η επίθεση της Τουρκίας είναι μια ανοιχτή δράση που στοχεύει να επηρεάσει τις στρατηγικές προτιμήσεις της Ουάσινγκτον και της Μόσχας. Έτσι, οι προσκλήσεις της Άγκυρας προς τη Ρωσία να αποσύρουν τις δυνάμεις της από το Tell Rifaat στέλνουν σήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τουρκία μπορεί να επεκτείνει την επιχείρηση στο Manbij.

Εν ολίγοις, η Τουρκία παρέχει δύο επιλογές όσον αφορά τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας στους Αμερικανούς: «Εάν αποχωρήσετε από τη Manbij, τότε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη Ρωσία και να συνεργαστούμε μαζί σας ανατολικά του Ευφράτη». Στη Μόσχα πάλι λέει: «αποχωρήστε από το Tell Rifaat, και τότε μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να απωθήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη βόρεια Συρία».

Η Τουρκία δεν μπόρεσε να έχει την ευλογία της Ουάσινγκτον στην Αφρίν, για αυτό έχει τώρα στρέψει την προσοχή της στο Tell Rifaat και φαίνεται να κατευθύνεται προς τη συνεργασία με τη Ρωσία. Οι αξιωματούχοι των κορυφαίων Τουρκικών κλιμάκων επαναλαμβάνουν ότι η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στη βόρεια Συρία είναι ισχυρότερη από τη συνεργασία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο έλεγχος του Tell Rifaat υποστηρίζει ο Γκουρτσάν έχει μεγάλη σημασία καθώς δίπλα βρίσκεται και η αεροπορική βάση του Menang και δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους τρομοκράτες του FSA που η Ρωσία βομβαρδίζει σε άλλα σημεία της Συρίας. Ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη πονοκέφαλος για την Αγκυρα. Η συριακή σημαία κυματίζει στο Tell Rifaat. Η Δαμασκός μέσα από το κρατικό πρακτορείο φρόντισε να περάσει το μήνυμα ξεκάθαρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail