Δραματικές εξελίξεις - Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το κονβόι της Συρίας στην Αφρίν - Οι NDF άνοιξαν πυρ σε οπλισμένο τουρκικό drone

Freepen.gr - Οι εξελίξεις είναι δραματικές στη Συρία καθώς το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις στο χωριό Maryamin στην Αφρίν όπου βρισκόταν το κονβόι των δυνάμεων των NDF που μάχονται δίπλα στο συριακό στρατό.

Το βίντεο της επίθεσης.



Οι αναφορές σχετικά με τυχούσες απώλειες διαφέρουν κάθως άλλες πηγές κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και 5 τραυματίες, ενώ άλλες για καμία απώλεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι μετά την προειδοποιητική επίθεση του τουρκικού πυροβολικού το κονβόι της NDF δεν μπήκε στην Αφρίν και οπισθοχώρησε. Επίσης έκανε λόγο για μια μικρή ομάδα που δοκίμασε από μόνη της να περάσει στην Αφρίν. Σύμφωνα με το Αnadolu οι δυνάμεις των NDF οπισθοχώρησαν περί τα 10 χλμ από την Αφρίν.

[ανανέωση 21:28] Η συριακή πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε την είσοδο ούτε την οπισθοχώρηση αλλά το πρακτορείο SANA μεταδίδει την άφιξη των NDF στην Αφρίν και ότι έχουν λάβει θέσεις μάχης.

Διαβάστε > Πρακτορείο SANA: Οι άνδρες της Συρίας έλαβαν θέσεις μάχης στην Αφρίν - Σύριοι & Κούρδοι τραγουδούν ότι θα διώξουν τους Οθωμανούς 

Την ίδια στιγμή μεταδίδεται ότι η Αγκυρα στέλνει στην περιοχή 1200 Τούρκους κομάντος.

Επίσης ένα οπλισμένο τουρκικό drone πέταξε κοντά στις θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων προχωρώντας σε προειδοποιητικά χτυπήματα με τις τελευταίες να ανοίγουν πυρ.



Η άφιξη των Σύριων στην Αφρίν



Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εισήλθαν σήμερα στην Αφρίν, εξοπλισμένες με αντιπυραυλικά πολυβόλα και ένα μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων.

Φωτογραφίες από το πρακτορείο ANF από τη συνάντηση Σύριων και Κούρδων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail