Ρώσοι αναλυτές: που βρήκαν οι Κούρδοι το αδύναμο σημείο των τουρκικών Leopard 2Α4 και τα κόβουν σαν κασέρι

© AFP 2018/ OZAN KOSE

Freepen.gr - Αργά την περασμένη εβδομάδα οι Κούρδοι κατέστρεψαν ένα Leopard-2A4 του τουρκικού στρατού στην Αφρίν της Συρίας με τη χρήση αντι-αρματικού πυραύλου σοβιετικής προέλευσης. Το πως μπορεί να συμβαίνει αυτό αναφέρει το sputniknews.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες παραπέμπουν στο ευπαθές τμήμα πυρομαχικών ως το πιο αδύναμο σημείο του Leopard-2.

"Έχει αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι τα Leopard-2 έχουν ένα θανατηφόρο ελάττωμα, καθώς τα περισσότερα από τα πυρομαχικά τους αποθηκεύονται στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα με αδύναμη θωράκιση και στις δύο πλευρές" σημειώνουν ειδικοί στο κέντρο στρατηγικής της Ρωσίας "Ανάλυση Στρατηγικής και Τεχνολογίας" μετά τη δημοσίευση του βίντεο από την YPG όπου φαίνεται η καταστροφή ενός Leopard.

Οι αναλυτές υπενθύμισαν επίσης τις αντίστοιχες απώλειες Leopard-2A4 που είχαν οι Τούρκοι στη μάχη της Al Bab με το ISIS το Δεκέμβριο του 2016.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν σοβιετικούς αντι-αρματικούς πυραύλους Fagot, που αναπτύχθηκαν στην ΕΣΣΔ τις αρχές της δεκαετίας του '70, περίπου μια δεκαετία προτού εμφανιστούν τα πρώτας Leopard-2.

Τα Fagots εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τους στρατούς από περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail