Πως 5 Κούρδοι έτρεψαν σε φυγή δεκάδες Τούρκους στρατιώτες στην Αφρίν - "Άρχισαν να τρέχουν, το διασκεδάσαμε πολύ"

Freepen.gr - Ο μαχητής της YPG ονομάζεται Azad. Είναι 24 ετών. Ήταν 5 μέλη της YPG, εναντίον δεκάδων στρατιωτών και μελών συμμοριών. Ο Μπακί Γκιούλ από το κουρδικό πρακτορείο ANF τον ρώτησε πως κινείται ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του στο πεδίο μάχης. 

"Ήταν οι ημέρες μετά από τις 15 Φεβρουαρίου. Ήμασταν σε ένα λόφο γύρω από την Bilika στις 17 Φεβρουαρίου. Υπήρχαν πέντε από εμάς. Απλωθήκαμε σε διάφορα σημεία του λόφου. Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στο λόφο, άρχισαν πρώτα να βομβαρδίζουν με τα Howitzers. Έκαναν περίπου 15 βολές ανά ώρα. Αυτές οι επιθέσεις συνέχισαν την ημέρα, και στη συνέχεια ο βομβαρδισμός διήρκεσε δύο ημέρες κατ 'ευθείαν. Μετά τα Howitzers, μαχητικά αεροπλάνα συνέχισαν το βομβαρδισμό. Τα τζετς έριξαν 9 βόμβες και 4 πυραύλους σε ένα μικρό λόφο. Με τον άσχημη καιρό να έρχεται, ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες τους διενήργησαν επιθέσεις στο λόφο".

Περίπου 30-35 στρατιώτες έτρεξαν στο λόφο όπου 5 μαχητές YPG ήταν τοποθετημένοι με 2 οχήματα Toyota με DHSKs και A4s εγκατεστημένα επάνω τους. Τα 5 μέλη του YPG είχαν καλάσνικοφ, όπλα BKC και εκτοξευτήρες πυραύλων Β7 και χειροβομβίδες. Είδαν ότι οι στρατιώτες που κινούνταν γύρω από το λόφο προσπαθούσαν να προχωρήσουν στο λόφο κραυγάζοντας "Allahu Akbar", όπως οι συμμορίες της ISIS. Οι μαχητές πήραν θέσεις. Οι στρατιώτες προχώρησαν σε 3 άξονες. Οι μαχητές του YPG είδαν τους στρατιώτες να πυροβολούν τυχαία ενώ φώναζαν "Allahu Akbar" και περίμεναν υπομονετικά τους στρατιώτες και τα μέλη των ισλαμιστικών συμμοριών να φτάσουν πολύ κοντά. Όταν το έκαναν, τα 5 μέλη του YPG άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που πυροβολούσαν τυχαία με τα BKC και τους εκτοξευτήρες πυραύλων Β7. Οι Τούρκοι στρατιώτες δέχθηκαν ένα μεγάλο χτύπημα. Ο Αζαντ του YPG δήλωσε ότι υπήρξαν πολλές απώλειες μεταξύ των στρατιωτών και ότι είδε προσωπικά τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό όχημα. Οι υπόλοιποι πανικοβλήθηκαν. Οι μαχητές του YPG δεν έφυγαν από το λόφο. Ο Αζάντ είπε ότι οι στρατιώτες προχωρούσαν προς το λόφο, διασκορπισμένοι σαν πρόβατα, και εγκατέλειψαν τον εξοπλισμό τους που ήταν εξαιρετικά βαρύς κι έφυγαν όταν είδαν τη σκληρή απάντηση. Από τα πέντε μέλη του YPG, μόνο ένας τραυματίστηκε στο χέρι. Τα μέλη του YPG κράτησαν τη θέση τους στο λόφο μετά την επίθεση δεκάδων στρατιωτών. Οι στρατιώτες σκόπευαν να πάρουν το λόφο και να τοποθετήσουν εκεί ένα τακ, αλλά έπρεπε να μεταφέρουν τα θύματά τους και να αποχωρήσουν από την περιοχή παρά τις προετοιμασίες τους. Με την υποστήριξη των Howitzers, μαχητικών αεροσκαφών και UAVs, δεκάδες στρατιώτες απέτυχαν κατά της μονάδας του YPG των 5 ατόμων που υπερασπιζόταν ένα λόφο!

Ο Γκιούλ ρώτησε τον Αζάντ αν τα μέλη του YPG μίλησαν μεταξύ τους κατά τη στιγμή της σύγκρουσης και τι έλεγαν. Είπε ότι παρακολούθησαν τη στρατιωτική δραστηριότητα και συνεννοήθηκαν ως προς το τι θα κάνουν χαμηλόφωνα.

Τον ρώτησε ακόμη τι αισθάνθηκε εκείνη τη στιγμή: "Σε εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Σκεφτήκαμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας και να υπερασπιστούμε το λόφο. Είπα στους συντρόφους να παραμείνουν ήρεμοι. Είχαμε σοκάρει τους εισερχόμενους στρατιώτες και τα μέλη συμμοριών με το αιφνιδιαστικό μας χτύπημα. Όταν αυτοί που φώναζαν «Allahu Akbar» έστριψαν κι άρχισαν να φεύγουν τρέχοντας, το διασκεδάσαμε πολύ. Κατόπιν δεχθήκαμε ενισχύσεις και έτσι οι συμμορίες των ισλαμιστών είχαν πολλά θύματα μετά από αυτό".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail