Οτσαλάν Νο 2 - ΜΙΤ και Τσέχικη αστυνομία συνέλαβαν τον Σαλίχ Μουσλίμ, ηγέτη των Κούρδων της Συρίας στην Πράγα

Ο Salih Muslim στο λόμπι του Marriot πριν τη σύλληψή του - kurdistan24
Freepen.gr - Ο Πρώην συμπρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, Salih Muslim, συνελήφθη σήμερα στην Πράγα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ και κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων κοντά στο PYD και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) επιβεβαίωσαν τη σύλληψή του μετά από αίτημα της Τουρκίας.

Η Άγκυρα βλέπει την PYD, την στρατιωτική της πτέρυγα (YPG) και τις Μονάδες Προστασίας των Γυναικών (YPJ), ως «τρομοκρατική» ομάδα και επέκταση του εκτός νόμου PKK, μιας ομάδας που αγωνίζεται για δεκαετίες ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση και τις πρακτικές της.

Η Τουρκία είχε επικηρύξει τον Muslim με $ 1 εκατομμύριο, ο οποίος υπήρξε συμπρόεδρος του PYD από το 2010 έως το 2017.

Ο  Salih Muslim ταξίδεψε στην Πράγα για να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων που σχετίζονται με τα κουρδικά κόμματα, η ΜΙΤ παρακολούθησε τον Κούρδο ηγέτη, και η τσεχική αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Marriot όπου διέμενε. Τελικά τον έθεσε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το Anadolu τη σύλληψη έκανε η Interpol ενώ έχει ξεκινήσει ήδη από την Τουρκία η διαδικασία αιτήματος έκδοσής του Muslim. Σε μια τέτοια εξέλιξη, όλοι προδικάζουν την κατάληξή της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail