Πούτιν στον Ολιβερ Στόουν: Αν γίνει πόλεμος με τις ΗΠΑ, δε νομίζω πως θα επιβιώσει κανείς

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις στο διάσημο σκηνοθέτη Oliver Stone, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα της σύγχρονης διεθνούς πολιτικής. 

Μιλώντας για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι κανείς στη Γη δεν θα το επιβιώσει, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik:

"Νομίζω ότι κανείς δεν θα επιβιώσει [από μια τέτοια σύγκρουση]", δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε μια ερώτηση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κυριαρχούσαν σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία. 

Το επίμαχο μέρος της συνέντευξης δημοσιεύθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι της Showtime των ΗΠΑ.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ αναζητά συνεχώς έναν εχθρό για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του:

«Δεν υπάρχει πια Ανατολικό Μπλοκ, ούτε Σοβιετική Ένωση, γιατί το ΝΑΤΟ διατηρεί την ισχύ του;» 

Και συμπληρώνει:

«Η δική μου εντύπωση είναι ότι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, το ΝΑΤΟ έχει ανάγκη από έναν εξωτερικό εχθρό, υπάρχει συνεχής αναζήτηση για έναν εχθρό ή κάποιες πράξεις πρόκλησης για να ονομάσουμε κάποιον ως αντίπαλο».

Ωστόσο, ο Πούτιν είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει η ελπίδα για εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ.

«Η Αμερική είχε τις εκλογές, κέρδισε ο Donald Trump, υπάρχει ελπίδα για αλλαγή;» ρώτησε ο Stone ζήτησε τον Πούτιν:

«Ελπίδα, υπάρχει πάντα ελπίδα, μέχρι να είναι έτοιμοι να μας φέρουν στο νεκροταφείο και να μας θάψουν» απάντησε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail