«Γιατί να καταστρέψετε το ISIS; Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την υπονόμευση του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας και της Ρωσίας»

φωτο από: http://www.mintpressnews.com/wp-content/uploads/2014/09/1-YMnHKgTDd23GT3f5zPhKZg.jpeg
Freepen.gr - Σύμφωνα με ένα ισραηλινό think tank που έχει συνεργαστεί τόσο με το ΝΑΤΟ όσο και την ισραηλινή κυβέρνηση, η Δύση δεν πρέπει να καταστρέψει την ISIS, τη φασιστική ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα που διαπράττει γενοκτονία και εθνοκαθάρσεις μειονοτικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει το mintpressnews.com σε ένα άρθρο του Αυγούστου του 2016 που όμως έχει τη σημασία του.

Ο Efraim Inbar, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat, ευρύτερα γνωστού ως BESA αναφέρει στη μελέτη του "Η καταστροφή του ισλαμικού κράτους είναι ένα στρατηγικό λάθος":

«Γιατί; Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος "μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την υπονόμευση του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας και της Ρωσίας»

Η συνεχιζόμενη ύπαρξη του IS εξυπηρετεί στρατηγικό σκοπό»

Συνεργαζόμενοι με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της γενοκτονικής εξτρεμιστικής ομάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπράττουν ένα «στρατηγικό σφάλμα» που «θα ενισχύσει τη δύναμη του άξονα Μόσχας-Τεχεράνης-Δαμασκού» για να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή.

«Η Δύση πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά όχι την καταστροφή του» σχολίασε και πρόσθεσε «Ένα αδύναμο IS είναι, αντίθετα, προτιμότερο από ένα καταστραμμένο IS».

Στην εισήγησή του, ο Inbar πρότεινε ότι θα ήταν καλή ιδέα να παραταθεί ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος κατέστρεψε τη χώρα, σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και μετατόπισε περισσότερο από το μισό πληθυσμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail