Πάνο Καμμένο ζύγισες τα λόγια σου καλά και γιατί οι Τούρκοι δεν ανεβαίνουν στα Ιμια

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι ωραίο να ακούς σε πρώτο χρόνο τον υπουργό Αμυνας να αναρωτιέται το πως κατέβουν οι Τούρκοι από τα Ιμια σε περίπτωση που ανέβουν, υπονοώνοντας σαφώς αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Ας παραμερίσουμε βέβαια το γεγονός ότι αυτή η δήλωση αφήνει χαραμάδα πως Τούρκοι μπορούν να καταλάβουν έστω προσωρινά εθνικό έδαφος (στο οποίο όμως δεν πατά κανείς από το 1996 έως σήμερα), ζυγίστηκε καλά από τον υπουργό;

Τα μπαμ-μπουμ δε γίνονται σε playstation αλλά με πραγματικούς ανθρώπους, ήτοι άλλος μπορεί να κάνει τις ηχηρές δηλώσεις άλλα άλλοι θα αναλάβουν να τις φέρουν σε πέρας.

Και τι θα ακολουθήσει μετά;

Νομίζω ότι ο υπουργός οφείλει να είναι περισσότερο φειδωλός στις δηλώσεις του στην τηλεόραση και περισσότερο ομιλητικός απέναντι στους επιτελείς και τις μονάδες που επισκέπτεται κατά καιρούς. Σε μια διένεξη ανάμεσα σε δύο υπουργούς εξωτερικών, δεν είχε λόγο να αναμειχθεί. Βέβαια είναι πολιτικός αρχηγός και βλέποντας τα δεξιά κενά στα ελληνοτουρκικά από τη ΝΔ, επιχειρεί να τα καλύψει μιας και βρίσκεται σε δύσκολη δημοσκοπική θέση. Επίσης και ο κ. Κοτζιάς πρέπει να προσέχει πολύ καλά τι λέει απέναντι σε ανθρώπους με τους οποίους κάποτε συντραγουδούσε και τους έπιανε το χέρι.

Ωστόσο οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Ο κ. Αυτιάς τον έπιασε λίγο στον ύπνο πρωί πρωί και του έκανε μια αχρείαστη ερώτηση να σχολιάσει την περιβόητη δήλωση Τσαβούσογλου και αφού το έκανε ο άνθρωπος όπως έπρεπε, ο δημοσιογράφος επανέρχεται. Και έτσι καταλήγουμε στο αν ανέβουν, σε τι κατάσταση θα κατέβουν.

Όταν έχεις απέναντί σου παλαβούς, παρανοϊκούς και πάνω από όλα αδίστακτους φονιάδες όπως το είδαμε στις επιχειρήσεις στη νοτιο-ανατολική Τουρκία και την υποδαύλιση του Συριακού Πολέμου, πρέπει να είσαι φειδωλός στα λόγια.

Επίσης όταν φιλοξενείς κάποιον, οφείλεις σε τέτοιες περιπτώσεις να τον προστατεύεις.

Είναι σαφές ότι αν ξανανέβουν οι Τούρκοι στα Ιμια, που δεν είναι εύκολο διότι υπάρχει ικανή ελληνική παρουσία στην περιοχή η οποία περιπολεί και δύναται να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναλάβει τα βήματα της προκατόχου της το 1996.

Δε χρειάζεται όμως να τους προκαλούμε για να το κάνουν. Ειδικά όταν η χώρα δε βρίσκεται στα καλύτερά της.

Άλλωστε η επίσκεψη του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ εκ του μακρώθεν και οι σκηνοθετημένες επιχειρήσεις σε άλλα σημεία τα οποία παρουσιάζονται ως τα Ιμια, δείχνουν πιθανώς πως οι Τούρκοι δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα στο νησί και για κάποιο λόγο το αποφεύγουν.

Συνεπώς ας είμαστε προσεκτικοί και έτοιμοι. Όσο περνά αυτή η εικόνα, οι Τούρκοι δύσκολα θα αποτολμήσουν να πραγματώσουν τις δηλώσεις τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail