Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία - Κλείνουν το δρόμο των Τούρκων για τη Ράκκα οι Τίγρεις - Ο Ερντογάν εγκλωβίζεται κυριολεκτικά;

Στρατής Μαζίδης

Πολύ σημαντικές εξελίξεις στο συριακό πόλεμο στο μέτωπο του βορρά και το ανατολικό Χαλέπι σε μια αρκετά περίπλοκη και πολυσύνθετη σκακιέρα.

Ο Συριακός Στρατός ο οποίος είχε παγώσει τις επιχειρήσεις του στην αλ-Μπαμπ αλλά προωθείτο ανατολικά και νότια προς το Ντέιρ Χαφέρ, κατέλαβε την Ταντέφ στα προάστια της Αλ-Μπαμπ.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι Δυνάμεις του Τίγρη είχαν σταματήσει να επιχειρούν όσο η εμπλοκή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του FSA είχε τελματώσει, μέχρι την στιγμή κατά την οποία οι τζιχαντιστές του ISIS συμφώνησαν να παραδώσουν την πόλη.

Η Ταντέφ απέχει μόλις 1 χλμ από την Αλ-Μπαμπ,

Τις τελευταίες ημέρες το συριακό πυροβολικό έπληξε τις θέσεις των τρομοκρατών στην πόλη ενώ κατά τη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν δεκάδες ισλαμιστές.

Επίσης, όπως μεταδίδει ο Yusha Yuseef, πολεμικός ανταποκριτής του Al-Masdar News ξεκίνησε η αποναρκοθέτηση της πόλης.

Ο Σ.Σ. απελευθέρωσε 16 χωριά στην περιοχή τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία προς το Ντέιρ Χαφέρ και τη λίμνη Ασαντ.

Ωστόσο όπως βλέπουμε και στον πολεμικό χάρτη, οι Δυνάμεις του Τίγρη κινούνται ξανά ανατολικά και μπορούμε να υποθέσουμε ότι σκοπός τους είναι να συναντήσουν τις κουρδικές SDF και να κλείσουν το δρόμο στους Τούρκους για να κινηθούν προς τη Ράκκα ή να τους φέρουν πλέον σε μια πολύ δύσκολη θέση καθώς:

α. αυτή τη φορά θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν εχθρικό και μπαρουκαπνισμένο στρατό που δε χάνει μάχες είτε μιλάμε για τους Τίγρεις είτε την SDF

β. να κοντραριστούν άμεσα με τη Ρωσία αν κινηθούν εναντίον των Σύριων ή ακόμη και με τις ΗΠΑ αν αποφασίσουν να βαδίσουν προς την Μανπίτζ (Ιεράπολη).

Ο Ερντογάν εγκλωβίζεται κυριολεκτικά;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail